Balkanstudier - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Balkanstudier

Vælger du at tage kandidatuddannelsen i Balkanstudier, så kommer du helt tæt på dit valgte hovedsprogs litteratur og filologi. Derudover vælger du 2 bisprog blandt albansk, makedonsk, serbokroatisk, moderne græsk, rumænsk, italiensk eller tyrkisk. Du arbejder stadigvæk videre med de kulturelle forhold ved balkanregionen og får et endnu bredere perspektiv på regionens historie og samfund.


Studiet er bygget op på en videreuddannelse af en adgangsgivende bachelor og tager 2 år. Det er ofte et meget bredt fagligt miljø der præger studieretningen, da det er studerende med vidt forskellige baggrunde og kulturer der deltager på studiet. Det gør også at mange diskussioner og debatter kan blive meget ophedede og spændende at involvere sig i.


Når du har lært de forskellige sprog på dette studie, har du gode jobmuligheder bagefter i det at du ikke blot kan blive ansat som udsendt journalist til Balkanområdet, men også arbejde som tolk eller område ansvarlig eksportchef for danske virksomheder eller måske bosætte dig på Balkan og blive eksportchef derfra til det Skandinaviske marked.


Jobmuligheder

Sprogrådgiver, kulturformidler, underviser eller ansat inden for rejsebranchen eller medieverdenen, eksportkonsulent, salgsmedarbejder, kommunukationsmedhjælper.