Audiologopædi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
By København, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Audiologopædi

Audiologopæd består af to forskellige ord: Audiolog og Logopæd. De betyder henholdvis: Hørepædagog og Talepædagog, eller i daglig tale: Tale- Hørepædagog.


Med det oplæg giver det også lidt sig selv at selve uddannelsen og jobfunktionerne er delt op i to: Den hvor det gælder om at skabe bedre hørelse, og den hvor det gælder om at skabe sprog og tale hos patienten.


En audiologopæd arbejder med børn og voksne, der har vanskeligheder med at læse, skrive, stave, høre eller tale. Helt konkret så er Audiologopædi en behandlingsform, der først stiller en diagnose, som f.eks. læsebesvær, og dernæst finder den optimale behandling for patienten. Udover at behandle patienter kommer du også til at arbejde aktivt med forskning i nye behandlingsmønstre og årsager til hvorfor talevanskeligheder opstår.


Det er en lille branche i Danmark, så mange af de private firmaer kender hinandens medarbejdere da de jævnligt skifter job imellem disse firmaer. Der er gode muligheder for at få job da branchen er meget vækstbetonet. Du kan også vælge at arbejde inden for det offentlige både hos kommunen eller på hospitalet, som ofte har nogle lavere lønninger, men bedre ferie- og pensionsordninger.


Det er en fordel at kende til lydbølger og deres brydning for at vælge en uddannelse som denne, men det er ikke et must. Det skal du nok lære.Jobmuligheder

Det er svært at få job som audiologopæd med kun en bachelorgrad, der læser stortset alle studerende videre på kandidatdelen.Specielle adgangskrav

Dansk A, Engelsk B, Historie B eller Idéhistorie B eller Samtidshistorie B.