Astronomi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
By København, Aarhus
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Astronomi

For at knække en lille del af universet gåde, kan du med fordel investere 2 år i kandidatuddannelsen i Astronomi. Her bruger du de teorier du lærte på bachelordelen til at opstille avancerede forskningsmæssige modeller til at opnå en bedre forståelse af skabelsen og udviklingen af universet.


Du vil få brug for alt din viden om kvantefysik, kosmologi og astrofysik for at skabe det eftertragtede gennembrud. Men har du succes, så vil dine observationer få afgørende betydning for forståelse af verdens tilblivelse og universet omkring os. Fagene på kandidatdelen omhandler læren om galakser, solsystemet, interstellar stof og meget mere.


Med den viden du tilegner dig som kandidat i astronomi, vil du frit kunne vrage og vælge stillinger i ind- og udland. Den globale opvarmning, som er et hot emne for tiden, er også noget du vil kunne give dig i kast med at forske i eller måske endda komme med beregninger på og afhjælpe situationen.


Udover at blive astrofysiker der forsker i rummet eller global opvarmning, kan du også blive erhvervsforsker som Jens i den nedenstående video.


 Jobmuligheder

Forsker, underviser, udvikler.Specielle adgangskrav

For at kunne søge ind på kandidatuddannelsen i astronomi skal du have en bacheloruddannelse i astronomi fra et dansk universitet eller en tilsvarende udenlandsk bachelorgrad.