Astronomi - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Astronomi

Archimedes var en af den første store astronomer, der er omtalt i verdenshistorien og især kendt for sine legendariske sidste ord "Forstyr ikke mine cirkler". Archimedes er blevet kendt for at lægge grundstenen til den videnskab som vi i dag betegner som Astronomi - læren om det uendelige univers og alle himmellegemer, der er strøget ud på universet bue. Observationer af universet har altid fascineret mennesket og med fremkomsten af discipliner som kvantefysikken, relativitetsteorien og partikelfysikken er det blevet nemmere at sige noget meningsfuldt om universets tilblivelse og konstante udvikling. Som astronom kommer du til at studere sort huller a la Star Trek, stjernernes opbygning, planeternes atmosfære og indbyrdes sammenhæng, astrofysik, samt himmellegemernes bevægelser ved hjælp af fysikken som uundværligt redskab.


IT og supercomputere er også nødvendige redskaber til de omfattende analyser som astronomien kræver. Belønningen er, en helt enestående forståelse af individets placering i den store kosmiske sammenhæng og en lille bid af svaret på spørgsmålet over dem alle "hvad er meningen med det hele?".


Du kan tage uddannelsen som en del af fysikstudiet da fysik og astronomi er uadskillelige.


Som astronom kan du komme til at arbejde med forskning i rummet, opdage stjerner, arbejde på rumstationer eller ved de store teleskoper i Chiles Atacama ørken.


Jobmuligheder

Underviser, forsker, ansat i forskningsinstitutter og på observatorier i ind- og udland.Specielle adgangskrav

Dansk: A, Engelsk: B , Matematik: A, Fysik: A, Kemi: B.