Arkitektur og Design

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aalborg SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Aalborg Universitet
By Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Arkitektur og Design


Ønsker du at leve dine drømme ud i virkeligheden og se dem i fysisk form foran dig? Er du den fødte designer eller arkitekt, og kunne du tænke dig at blive det? Så tag uddannelsen i Arkitektur og Design på Aalborg Universitet. Det er det eneste sted i Danmark du kan tage uddannelsen.


 


Du kan designe vindmøller, broer, boliger, parker, havnebade og pladser lige som du vil.


 


Selve uddannelsen tager i alt 5 år, hvor de 3 første år er en bachelordel. På uddannelsen bliver du undervist i fagområder som dækker bredt og tværfagligt fra 3D-modellering og æstetik til historisk arkitektur og bygningsdesign.


 


Du kan komme til at arbejde med produktudvikling og –design på lige fod med de andre designområder du har mulighed for at arbejde med.


 


Du undervises både i projektarbejde i grupper der er baseret på reelle problemer. Derudover er der forelæsninger og øvelsestimer. Og selvfølgelig er der en masse selvstændigt arbejde og nogle workshops.Jobmuligheder

Arkitektur og Design uddannelsen retter sig både mod job i Danmark og i udlandet. Du kan søge job indenfor design-, arkitekt- og ingeniørfaglige områder. F.eks på tegnestuer, hos rådgivende ingeniørfirmaer, i udviklingsafdelingen i en industrivirksomhed, hos planlægningskonsulenter og i byplanafdelingen i en større kommune. Du kan også vælge at starte din egen virksomhed eller tegnestue.Specielle adgangskrav

-Bestået adgangsgivende eksamen (stx, eux, hf, hhx, htx, adgangskursus eller tilsvarende)
-Dansk A
-Engelsk B
-Matematik A


Samt ét af følgende sæt krav:


-Fysik B og Kemi C
-Fysik B og Bioteknologi A
-Geovidenskab A og Kemi CRelaterede studenterjobs

Assistent i tegnesture, designhuse o.l.