Arabisk og kommunikation - Bacheloruddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Aarhus, Odense SU berettiget Bacheloruddannelser 3 år Gymnasiel Business and Social Sciences
Syddansk Universitet Odense
By Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Business and Social Sciences
Syddansk Universitet Odense
Arabisk og kommunikation

Arabisk og kommunikation er en uddannelse udbudt i et samarbejde imellem Handelshøjsskolen og Det Teologiske Fakultet. Mulighederne med en uddannelse indenfor arabisk og kommunikation er efterhånden mange og med flere arabisktalende mennesker i Danmark øges behovet løbende. Mulighederne inkluderer arbejde for virksomheder, med eksport til arabisk talende lande, eller i den offentlige sektor, hvor kontakten til arabisk talende mennesker i Danmark skal holdes ved lige. Studiet blander sproget arabisk med faget kommunikation, på samme måde som andre sproguddannelser på Handelshøjskolen. Uddannelsen med arabisk som sprog tager dog et halvt år mere end de andre pga. et semesters ekstra studie til grundlæggende sproguddannelse (propædeutik).


Kommunikationsdelen foregår på Handelshøjskolen mens Det Teologiske Fakultet udbyder faget moderne arabisk, hvorfor du vil skulle studere dette her med andre arabiskstuderende. Sproget arabisk findes i mange skikkelser, men det arabisk på Arabisk og kommunikation lærer er moderne standardarabisk. Sproget indøves med særlig vægt på den kommunikative del. Du vil under uddannelsen dog også lære udvalgte dialekter, der bruges i dagens Mellemøsten. Sprogundervisningen foregår på hold med intensiv brug af audiovisuelle medier.


Det hele starter dog med det indledende kursus i propædeutisk arabisk. Kurset er intensivt og ikke en del af selve bacheloruddannelsen, men endog en nødvendig forudsætning for fagene på bacheloruddannelsen. Kan du arabisk i forvejen kan du muligvis undgå dette semester. Niveauet øges løbende i løbet af semestrene og du vil lære mere og mere avanceret standardarabisk. Der ligges i høj grad vægt på indøvning af kommunikativ brug af arabisk, så du lærer hvordan sproget skal bruges i forskellige situationer og sammenhænge. Du vil lære at analysere sproglige udsagn på et systematisk grundlag (fonetik, grammatik, semantik og pragmatik) samt at oversætte fra dansk til arabisk korrekt og visa versa. På 4. Semester skal du på et ophold på en uddannelsesinstitution i Mellemøsten og når du har lært arabisk de fire første semestre er du klar til 5. og 6. Semester, hvor der er fokus på arabisk erhvervssprog.Jobmuligheder

Eksportmedarbejder, tolk.Ansøgningsfrister

Der vil være ansøgningsfrist pr. 15. marts eller 5. juli 2008 med studiestart pr. 1. februar, hvor et halvårigt propædeutikforløb starter på Aarhus Universitet. I september starter undervisningen på det treårige forløb i både arabisk og kommunikation på begge uddannelsesinstitutioner.