Antropologi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aarhus, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
By København, Aarhus, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Århus Universitet
Syddansk Universitet Odense
Antropologi

På den 2-årige kandidatuddannelse i Antropologi bygger du videre på din teoretiske viden ved at du specialiserer dig i et fagområde, og samtidigt aktivt gør brug af avancerede forskningsmetoder. Især dit speciale kræver en helt speciel arbejdsmetode, hvor du aktivt foretager feltarbejde og studerer sociale og kulturelle sammenhænge i et specifik område. Vælger du f.eks at skrive dit speciale om Thailand, så er det yderst relevant at du rejser til Thailand og foretager dine undersøgelse on-location. Som antropolog er du ikke automatisk kvalificeret til et bestemt job, så det er i høj grad op til dig selv at definere hvordan du vil bruge din specialviden i fremtiden, men frygt ikke for arbejdsløshed, da mulighederne er store, der er bare op til dig at gribe dem!


Antropologistudiet udruster den studerende med generelle metodiske og analytiske redskaber, der kan benyttes i mange forskellige jobsammenhænge. Der findes derfor heller ikke et fast defineret erhvervssigte for antropologistudiet, og jobmulighederne afspejler ofte den enkelte studerendes personlige kompetencer og specialisering i løbet af studieforløbet.


Du har altså store muligheder i hele verden ved at vælge en uddannelse som antropolog. Efterfølgende kan du også vælge at tage en Ph. D eller en Master i antropologi, så du kommer til at forske yderligere indenfor det område der interesserer dig allermest.


Du kan sagtens vælge at tage videreuddannelsen i udlandet, for eksempel i USA, hvor der også er meget fokus på dette og store jobmuligheder.


 


Du kan vælge følgende uddannelser:
Pædagogisk Antropologi - Aarhus Universitet
Antropologi - Aarhus Universitet
Biologisk Antropologi (tilvalg) - SDU Odense
Antropologi - Københavns Universitet


Jobmuligheder

Antropologistudiet udruster den studerende med generelle metodiske og analytiske redskaber, der kan benyttes i mange forskellige jobsammenhænge. Der findes derfor heller ikke et fast defineret erhvervssigte for antropologistudiet, og jobmulighederne afspejler ofte den enkelte studerendes personlige kompetencer og specialisering i løbet af studieforløbet.Specielle adgangskrav

For at blive optaget på Københavns Universitet, skal du have en adgangsgivende eksamen.