Animationslinjen

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense Ingen SU eller løn Fagkurser 1 år Folkeskole Odense Designakademi
By Odense
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Fagkurser
Varighed 1 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Odense Designakademi
Animationslinjen

På animationslinjen får du mulighed for at arbejde med et spændende genre, som får mere og mere betydning i vores hverdag. Du bliver undervist af professionelle lærere fra branchen, som vil støtte dig hele vejen fra skitse til færdiggørelse og farvelægning. Du bliver præsenteret for en verden med begreber som billedkommunikation, kameravinkler og timing, og du vil komme til at arbejde med forskellige kompetencer indenfor historiefortælling, instruktion, design, storyboard og animation.


Du lærer at udvikle dine tegnefærdigheder på computer og på papir. De teknikker du lærer kan du bruge i animationsbranchen eller som designer eller mediegrafiker. Du vil blandt andet blive undervist i 3D StudioMax og Flash, så du kan lave dine egen lille animationsfilm.


Nogle af de vigtige elementer i animation, som du også kan bruge som grafiker i et reklamebureau, er blandt andet storytelling, timing og design, samt opsætning af de grafiske elementer, som skal følge en bestemt rød tråd for at skabe kontakt til modtageren.


Du bliver undervist i hvordan disse elementer kan bringes ind i animationerne så du efterfølgende selvstændigt kan gøre det selv.


Animationer er dannet ud fra alle simple geometriske former og din stil tager udgangspunkt i dette, men kan variere meget alt efter hvordan du modellerer formerne. Er du til manga, Disney eller en helt tredje stil, så prøv dig frem på uddannelsen.


I løbet af kurset vil der også blive brugt tid på at filosofere over de studerendes personlige oplevelser i hverdagen og bruge dette som inspiration til de forskellige projekter. Til sidst afsluttes med et projekt bygget over en historie, som de studerende selv har fortalt.


Kursusperioder 44 uger august - juni Der er periodestart i januar. 4 uger august og januar Du kan tilmelde dig kortere eller længere perioder.


Se et par eksempler nedenfor på et par afgangsanimationsfilm:Specielle adgangskrav

For at blive optaget på Odense Fagskole skal du have afsluttet 9 års skolegang eller være fyldt 16 år ved kursets start.