Afrikastudier

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Bacheloruddannelser, Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Bacheloruddannelser, Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Afrikastudier

"T.I.A. This is Africa" Siger Danny Archer (Leonardo DiCaprio) i filmen Blood Diamond. Meningen er at alt det du ser, oplever, sanser og lærer ved at rejse i Afrika - med alt dets mystik, stammekultur, komplicerede politiske og religiøse forhold, så er det til syvende og sidst Afrika. Afrikastudier er en lidt utraditionelt, men ikke desto mindre relevant og spændende tværfaglig kandidatuddannelse.


Uddannelsen har selvsagt fokus på lande i Afrika som partnerland, men også som udviklingsland. For at forstå Afrikas nuværende situation og kontinentets kultur i sin helhed, er det nødvendigt at kende Afrikas historie og efter 2 år vil du se Afrika i et helt nyt perspektiv. De fag du vil stifte bekendtskab med i løbet af studiet er primært humanistiske og samfundsvidenskabelige discipliner.


For eksempel i modulet "Afrikas natur, befolkning og samfund" oplever du Afrika som det smukke kontinent det er, du får også en knivskarp indsigt de forskelligheder, der præger Afrika - helt fra det sydligste Afrika gennem Zambia, Congo, Tanzania, Kenya over Etiopien og Sudan for at møde en ganske anderledes kultur i de nordafrikanske lande som Libyen og Algeriet. I "Religion, kultur og samfund" møder du det sande Afrika, med alt dets historie og stammekultur, der ligger dybt i afrikanerne, samt de religiøse bånde, der binder mennesker sammen i en uoverskuelig mosaik af stammereligioner og de tilkommende religioner som Kristendommen og Islam.


Efter 2 spændende studieår kan du først og fremmest søge job i organisationer, der arbejde med bistand i udviklingslandene i Afrika. NGO og konsulent organisationer efterspørger i stigende grad kandidater, der har forstand på afrikanske forhold, og som er i stand til at gøre en forskel i deres arbejde. Så hvis du vil arbejde med et af de smukkeste og mystiske kontinenter i verden, så tøv ikke med at læse Afrikastudier.


Jobmuligheder

NGO, Udviklingskonsulent.Specielle adgangskrav

Adgangskravet til kandidatuddannelsen er en fagligt relevant bacheloruddannelse inden for humanistiske, samfundsvidenskabelige, juridiske og teologiske discipliner.Relaterede studenterjobs

NGO (non-governmental organization), organisationer med fokus udviklingsarbejde, private virksomheder med fokus Afrika som handelspartner eller eksportmarked.