Klik her for at komme til Penge-sektionen, hvor du finder flere artikler omkring a-kasser, forsikringer og banker målrettet unge og studerende

3 tips til en billigere bil som studerende

3 tips til en billigere bil som studerende

Så sjovt er det bare ikke at køre i tog og bus hver dag. Og en bil i Danmark – vores store registreringsafgift til trods – kan du faktisk få til lave priser.

Du kan endda behandle din bil som et aktiv og derved ende med at tjene penge på den eller i hvert fald ikke bruge så mange penge på den, som du ellers har mulighed for.

Vi kommer her med 3 tips til, hvordan du som studerende kan have en bil, uden det ender med at ruinere dig.

Køb brugt, men fra gode mærker

Du kan få udmærkede brugte biler fra omkring 20.000 kroner. Her kan du købe biler som en Volkswagen Golf, Seat, mindre Ford-biler og Peugeot’er. Hvis du har mulighed for at samle 40-50.000 kroner har du mulighed for faktisk at købe en meget udmærket bil.

Du kan også finde billigere biler eksempelvis fra Dacia, der har købt gamle Renault-tegninger og producerer biler i Rumænien. Men en ting er hvad du køber din bil for. En anden ting er, hvor meget du løbende er nødt til at betale i forsikring, service og reparationer af din bil. Selv, hvis du køber dine reservedele til en god pris eksempelvis hos Bildeleekspert.dk koster det mange tusinde kroner ekstra hvert år med en bil, der er købt lidt for billigt til at starte med.

Lej ud med GoMore

Når du først har din bil er udgangspunktet, at den koster dig penge at have hver eneste måned. Din bil er i forhold til din formue ikke et aktiv, men et passiv. Bilen tager penge ud af din lomme hver måned.

Du kan ændre forholdet og begynde at tjene penge med din bil ved hjælp af GoMore.

Især hvis du bor i en af de større danske byer som København, Aarhus eller Aalborg har du forholdsvis nemt ved at få lejet din bil ud i en eller flere dage ad gangen. Den der låner bilen leverer den også med en fyldt tank igen. Et par dage om ugen er du derfor nødt til at tage bussen eller køre sammen med andre. Mens du lejer din bil ud tjener du nemt 2-300 kroner om dagen på det.

Har du udgifter til billån, forsikring og service på eksempelvis 2.000 kroner om måneden – hvilket er meget realistisk for en billig bil egnet til studerende – skal du altså ikke leje ud mere end maksimalt en tredjedel af måneden for at din bil praktisk taget er gratis at have.

Del med andre (husk forsikring!)

Du kan også købe din bil sammen med medstuderende og dele den. Hvis bilen er ledig kan I tage den. Halvdelen er tiden må du måske tage et tog eller en bus, men det er luksus, når du faktisk kan tage bilen.

Vær dog her opmærksom især på forsikringen. Hvis du køber sammen med en af dine studiekammerater bør begge personer skrives ind i forsikringen. Hvis du deler din bil med en ven, der har flere ulykker i bagagen og som fast kører i din bil, kan der opstå udfordringer med at få erstatning udbetalt for forsikringen, når også din ven kører din bil i smadder.

Det er bedre at tage de problemer på forhånd og betale det der er nødvendigt i forsikring for at begge studerende kan få lov til at bruge bilen.