Sådan kan du optimere din hårplejerutine

Sådan kan du optimere din hårplejerutine

Vil du gerne have smukt, sundt og stærkt hår? Så er der et par forskellige ting, du kan ty til. Langt de fleste har nemlig nogle uheldige vaner, når det kommer til håret. Derfor vil du kunne mærke fordelene ved at være mere nænsom ved dit hår, vaske det sjældnere og begynde at bruge de rigtige produkter til netop dit hår. Læs mere om, hvordan du gør her. 

 

For langt de fleste, så kræver det lidt omtanke at få sundt og stærkt hår. Der er nemlig mange ting i det moderne samfund, som slider på vores hår. Du kan heldigvis give dit hår de bedste vilkår ved at ændre et par enkelte ting i din hårplejerutine. 

Brug de rigtige hårartikler

Det betyder rigtig meget, hvad du putter i dit hår. Derfor handler sundt hår i høj grad om at bruge de rigtige hårartikler. Derfor skal man lære sit hår at kende. Det kan man eventuelt gøre i samarbejde med en frisør, hvis man er i tvivl om, hvordan ens hår arter sig. Når man finder ud af, hvad ens hår har brug for, kan man spore sig ind på de rigtige brands, om det er Totex hårartikler eller andre. Udover hårdplejeprodukters specifikke funktion, så handler det også om, hvor skrappe eller milde de er. 

Skru ned for hårvaskene

Udover hvad du putter i håret, så har det også stor betydning, hvor ofte du vasker dit hår. Her er det helt generelle tip altid, at man skal skrue ned for hårvaskene. De fleste mennesker vasker generelt deres hår alt for ofte. Det slider nemlig meget på håret af flere forskellige årsager. Derudover vil de fleste også opleve, at de skal tage koldere bade, hvis de gerne vil passe på deres hår. Hvis du tager varme bade, så vil det vaske olierne ud af dit hår, og du vil få både tørt og kruset hår. Derfor skal du stræbe efter at bade i lunkent vand, og meget gerne afslutte med at stå under det helt kolde vand, da det lukker dine hårstrå og gør dem stærkere. 

Vær nænsom med dit hår 

Hår er skrøbeligt, og derfor er det en god idé at være nænsom med det, hvis man gerne vil have både sundt og smukt hår. Det betyder, at man skal være mere forsigtig, når man tørrer og reder sit hår. Det knækker, spalter og bliver kruset, hvis man er for grov ved det. Derudover skal man sørge for at have en mild børste, som passer godt på håret. Det kan have en stor positiv påvirkning.

Bliv klippet ofte

Selvom man kommer rigtig langt med at være nænsom og bruge de rigtigt produkter, så er det altafgørende, at man får klippet sit hår ofte. Det kan sagtens bare være spidserne, man får klippet, men det er vigtigt for at holde håret sundt. Det er helt optimalt at blive klippet cirka hver anden måned. Det vil bidrage til at give dig en smuk, sund og stærk hårpragt.