Ny på studiet, jobbet eller i praktik? Gør et godt førstehåndsindtryk med disse 5 billige kvalitetsparfumer og cologner

Ny på studiet, jobbet eller i praktik? Gør et godt førstehåndsindtryk med disse 5 billige kvalitetsparfumer og cologner

Lige meget, hvor du snart skal starte, er det ikke til at benægte, at førstehåndsindtryk har en vis betydning. Selvfølgelig er du mere end dit udseende, og personlighed og arbejdsmoral er bestemt også vigtigere i det lange løb. Men tænk over det: Har du umiddelbart lyst til at se mere til et nyt bekendtskab, hvis det første, du lægger mærke til, er at de er usoignerede eller lugter? Især det sidste kan du risikere vil påvirke, hvordan andre ser dig langt ud i fremtiden, da lugtesansen er tæt forbundet med hukommelsen – så hvis du vil påvirke, hvilken type folk opfatter dig som, er din kropslugt et godt sted at starte.

Selvom parfume og cologne har ry for at koste kassen, kan man heldigvis godt finde dufte, som er forenelige med et SU-budget. Her i artiklen vil vi ikke fokusere på de allerbilligste til under 100 kr. (dem kan du selv finde ved at sortere fra billigst til dyrest). I stedet vil vi foreslå dig fem kvalitetsdufte, der giver dig et solidt, unikt produkt til en fair pris. Som studerende handler det om at prioritere – og med muligheder som boligstøtte og studierabatter er det ingen sag at investere i at vise dig fra din bedste side for folk, der kan få betydning for din fremtidige karriere.

Til hende: “A Drop d’Issey” af Issey Miyake – et friskt pust til hverdagen

Dette er duften til dig, der gerne vil have et hint af noget friskt og sødt uden, at det bliver tungt eller overvældende. “A Drop d’Issey” blander duften af syrener med lette hints af mandelmælk og moskus og kommer i en simpel, klar flaske i et rundt, moderne design.

Til hende: “L’Interdit” fra Givenchy – en sensuel klassiker

Ønsker du en lidt stærkere duft, har “L’Interdit” fra Givenchy masser at byde på – både, når det kommer til selve duftens profil og dens historie. Denne Givenchy-parfume var nemlig mærkets første duft. Grundlæggerens gode ven, Audrey Hepburn, fik eneret på at bruge den et helt år, før den kom på markedet – og da det endelig skete, blev den feminine, intense blanding af appelsinblomst, jasmin, tuberose, vetiver og patchouli selvfølgelig et tidløst hit.

https://unsplash.com/photos/mzDJUAosE5w

Til ham: “Pour Homme” fra Versace – underspillet, klassisk maskulinitet

Denne duft er til manden, der hviler i sig selv og ikke behøver mere end let, klassisk duft. Et friskt pust af citrusfrugter, hyacint og geranium krydret med salvie og moskus fuldendes af den lette sødme fra cedertræ og tonkabønner – og giver et selvsikkert helhedsindtryk af moderne maskulinitet.

Til ham: “Polo Black” af Ralph Lauren – en markant klassiker

Vil du gerne give den lidt mere gas med din cologne? Så er “Polo Black” fra Ralph Lauren en klassiker, der holder. Det er bestemt ikke alle, der kan bære denne markante blanding af mango, citron og mandarin med sandeltræ, salvie og patchouli – men er den et match for dig, vil du aldrig have lyst til at gå med andet igen.

Unisex: “CK All” af Calvin Klein – universel kvalitet

Sidst, men ikke mindst har du her en duft, der står stærkt lige meget, hvem du er. Denne spændende unisex-duft er lige dele frisk og varm med både citrus, blomster og rabarber såvel som rav, moskus og vetiver. Den rammer således den perfekte balance mellem lethed og intensitet – og lader dig, som Calvin Klein selv beskriver det, “Be One. Be All. Just Be.”

Hvis du er interesseret i at læse yderligere om hvorfor, at dufte aktiverer vores hukommelse, så har Videnskab.dk skrevet en fin gennemgang om emnet her.