Her kan du spare penge som studerende

 

 

Inflationen i Danmark er på det højeste niveau i mange år, og har været afgørende for manges økonomi. I takt med den de stigende priser på vores hverdagsvarer, så har energipriserne også været i stor stigning de sidste år. Det er derfor blevet særdeles vigtigt for blandt andet studerende, at spare på deres forbrug og bruge så lidt penge som muligt. Flere unge arbejder mere for at få råd til de høje udgifter, der er dog nogle tiltag i hverdagen du som studerende kan foretage for at spare penge.

 

Energibesparende belysning og varmeforbrug, er steder det er muligt at foretage ændringer, der kan medføre store besparelser. Ved at vælge lamper til hjemmet, der er energibesparende, kan du opleve store besparelser på elregningen. Udover at vælge de rigtige lamper, er det essentielt at få skiftet din nuværende belysning ud med LED belysning. Desuden er opvarmning af dit hjem et essentielt punkt at overveje, når der skal spares på budgettet. Der er naturligvis også mange andre steder du kan spare, afhængigt af din økonomi og dit forbrug. Forsikringer, lån, og a-kasser er store poster, der kan fylde en del i budgettet.

Tips til at spare på varmeregningen

Når det gælder opvarmning af dit hjem, er der masser af penge at hente. Især i de kolde vintermåneder bliver der brugt meget varme på at varme sit hus eller lejlighed op. Ved at foretage de rigtige ændringer, er der mange penge at hente på varmeregningen. Billig opvarmning af dit hjem eller lejlighed, er meget essentielt for blandt andet studerende.

Korrekt indstilling af dine radiatorer er særdeles vigtigt for at udnytte varmen bedst muligt. Ved at sætte alle dine radiatorer til samme indstilling udnytter du varmen bedst muligt, og sparer dermed også på forbruget.

 

En programmerbar termostat eller smart termostat kan hjælpe dig med at spare på varmen. En smart termostat kan oftest styres via din smartphone, hvilket gør det muligt at tænde og slukke for varmen, når du sover eller er væk i længere tid. Denne løsning er særdeles relevant for studerende, der er på studie det meste af dagen og tager på arbejde bagefter. Du har dermed mulighed for at slukke for varmen mens du er væk, og tænde igen når du er på vej hjem.

Spar penge med energibesparende belysning

Et sted der er masser af penge at hente, er på belysningen. Ved at anvende energibesparende belysning har du mulighed for at spare mange penge. Udskiftning af dine gamle halogen pærer til LED pærer kan have stor betydning for elregningen. Der findes et stort udvalg af forskellige LED produkter, der kan hjælpe med at sænke energiforbruget.

 

LED pærer har oftest en levetid på 20-30.000 timer, hvilket svarer til cirka 20 år, modsat de traditionelle halogen pærer, der har en levetid på omkring 2 år. Det vil derfor altid være en god investering at anskaffe dig LED pærer, selvom de oftest godt kan være lidt dyrere når de skal købes.