Visuel Kultur - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Visuel Kultur

Visuel Kultur er en 2-årige kandidatuddannelse, der fokuserer på billedteori og den udvikling inden for billedmediet fra midten af sidste århundrede og frem til idag. Visuel Kultur kan være det klassiske billedet som vi kender det fra Van Gogh, Salvador Dali og Asgar Jorn, men det kan også være det digitale fotografi som billedet af "Tankmanden" (den ukendte demonstrant på den Himmelske Freds Plads i Kina, der i 1989 trodsede fremrykningen af regeringens kampvogne ved at stille sig i vejen) eller de grusomme billeder fra Folkemordet i Rwanda, der udslettede et helt folk og ødelagde en generation.


Du lærer at sætte billeder som kunstværker ind i en samfundsmæssig kontekst og forstå de historiske, sociale og kulturelle perspektiver, der ligger til grunds. Uddannelsen er strengt teoretisk og du lærer ikke at skabe billedkunst.


Visuel Kultur er en spændende uddannelse, hvis faglige indhold har en tværfaglig karakter. Det betyder at du som studerende ved Visuel Kultur har fag primært af humanistisk islæt, men også en smule teori, der henter støtte fra naturvidenskaberne. Helt konkret, så handler Visuel Kultur om visuelle fænomener, samt den placering og betydning disse fænomener har i vores samfund.


Den tidsperiode som studiet fokuserer på er fra 1945 og frem til idag. Når Visuel Kultur nævnes så tænker du sikkert primært de digitale medier som TV, Internettet, koncerter, sociale begivenheder, teaterforestillinger og lign., men ved at gå i dybden indenfor disse hovedområder kom du i berøring med f.eks. musik videoer, interview, film, reklamer, kunstorienterede fænomener, som er visuelle af karakter og meget mere.


Ideen er, at du som studerende får en masse teoretisk viden om Visuel Kultur, som du så skal opsætte til en praktisk virkelighed. Derfor er undervisningen på studiet en blanding af teoretiske forelæsninger og praktiske øvelser. I den teoretisk undervisning er der desuden lagt vægt på at du lærer som den Visuel Kulturs historie og kulturelle betydning. Det er muligt at vælge nogle valgfag, samt at lade et praktisk ophold eller studieophold være en integreret del af din uddannelse.


Du kan bruge denne uddannelse på at undervise andre i kulturhistorie især inden for kunst og medier. Du kan blive ekspert indenfor brugen af medier hvilket især er vigtigt i vores tid, hvor sociale medier deler mange billeder og hvor reklamebureauer har brug for at nå deres målgruppe gennem medierne.


Netop reklamebureauer vil have brug for kandidater i Visuel Kultur, og du vil få stort ansvarsområde på netop dit felt hvis du bliver ansat i et reklamebureau.


Jobmuligheder

Ansat på et reklamebureau, underviser i kunst og kulturRelaterede studenterjobs

Du kan få et studiejob hos et reklamebureau og på sigt blive ansat der.