Tyrkisk - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
By København, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Syddansk Universitet Odense
Tyrkisk

Tyrkiets politiske, geografiske og strategiske placering i forhold til Mellemøsten, gør at det er et meget spændende område at beskæftige sig med. Tyrkiet har en lang historie hvor de både har været stormagt og hvor de er blevet overtaget af andre magter.


Deres nuværende ønske om at blive optaget i EU er en spændende debat, der handler om mere end blot den geografiske placering, men også deres etiske syn på menneskerettigheder, anerkendelsen af kurderne og deres økonomiske forhold der ikke lever op til EU’s krav. Samtidig har EU svært ved at sige nej, da de strategisk er perfekt udpost at kunne benytte for at holde Mellemøstens konflikter i ave.


Hvis du har taget den tre årige bachelor uddannelse i tyrkisk og er blevet fanget af de mange facetter der er i landet, sproget, historien, m.m., så tag de sidste to år på kandidaten. Du vil ikke fortryde det, og du vil kunne bruge din uddannelse i mange henseender.


Undervisningen er primært anlagt på at forbedre de kompetencer du tilegnede dig på grundforløbet. Du har mulighed for at vælge 2 specialiseringslinjer:  • Sproglig Linje

  • Samfundsfaglig Linje


Fælles for de to linjer er, at dele af undervisningen foregår sammen med arabisk, persisk og hebraisk. Begge linjer lægger også kraftigt op til selvstudie, så du skal være klar til at yde en stor indsats selv, da der er få deciderede forelæsninger og meget hjemmearbejde i form af at du selv opsøger og finder dine kilder.

På den Sproglige Linje er fokusområder det tyrkiske sprog og den videnskab og metode, der er uløseligt tilknyttet til sprogforskning. Du går i dybden med sproglige problemstillinger og udvider dit ordforråd betragteligt. Samtidigt for du en fornem indføring i både den klassiske og nutidige tyrkiske litteratur.

Den Samfundsfaglige Linje er kendetegnet ved at lægge vægten på samfundsmæssige forhold i undervisningen. Du studerer begreber som kultur, religion, økonomi, politik og sociologi i relation til Tyrkiet. Du kan f.eks. beskæftige dig med de særlige økonomiske relationer som Tyrkiet har med Danmark eller den tyrkiske sikkerhedspolitik i forhold til Vesten og eksempelvis konflikterne med kurdiske oprører i Irak. Mulighederne er mange og du har stor valgfrihed til at forme dit studie og faglige profil.


Jobmuligheder

Udenrigskorrespondent, ekspert i mellemøstkonflikter, forhandler, rådgiver, eksportchef, tolk, oversætter eller underviser. Dine muligheder er næsten ubegrænsede da du kan skabe mange af dem selv med denne uddannelse.Relaterede studenterjobs

Arbejd på den tyrkiske ambassade for at lære sproget bedre at kende og få et større indblik i de politiske situationer, eller få et job på det lokale pizzaria, hvor du får et større indblik i den lokale kultur.