Tv- og medietilrettelæggelse

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU & elevløn Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
By København
Offentlig støtte SU & elevløn
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Tv- og medietilrettelæggelse

Med den store mængde af TV produktioner der vælter ud af skærmen er der et stort behov for nogen til at tilrettelægge det. De mediehuse der findes bliver i hvert fald ikke mindre, og de skal have lave en masse tv for at tilfredsstille deres brugere.


Som TV- og medietilrettelægger bliver du sat ind i hvordan et produktionsforløb foregår og du lærer om de tekniske færdigheder der skal til for at lave en produktion. Det vil sige at du både kan styre et kamera og lave lyd, samt redigere det efterfølgende.


Du lærer på denne uddannelse, at tilrettelægge historier ved kreativ og utraditionel tænkning, samt at udvikle koncepter og ideer til de elektroniske medier.


På uddannelsen lærer du at arbejde med tekst og indhold til både nye og eksisterende medier og til de mange forskellige medieplatforme.


De elektroniske historier skal tilrettelægges, og de redaktionelle processer og økonomien samt markedsføringen skal styres under et produktionsforløb, dette lærer du også.


Uddannelsen består både af skoleundervisning og praktikforløb. Hele uddannelsen tager 4 år, hvoraf det ½ år er lønnet praktik.


Gode råd før du søger:Hvad går uddannelsen ud på?:Skal man være et geni?:Jobmuligheder

Når du er færdig med uddannelsen til tv- og medietilrettelægger vil du typisk kunne få arbejde på tv-stationer, i produktionsselskaber eller i kommunikations- og reklamebureauer og i større virksomheders interne kommunikationsafdelinger. Ellers er det ret normalt i denne branche at arbejde freelance med en opgave af gangen.Specielle adgangskrav

-studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux -særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF) -en udenlandsk eller international gymnasial uddannelse, der er på niveau med den danske -en erhvervsuddannelse som film- og tv-produktionstekniker Specifikke adgangskrav: Engelsk B. Du skal desuden bestå en optagelsesprøve.Ansøgningsfrister

15. marts kl. 12.00