Sprogpsykologi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Sprogpsykologi

Hvis du er voldsomt interesseret i både psykologi og i sprog, og hvis du ikke kan komme ind på psykologistudiet, af den ene eller anden grund. (det kunne være overfyldt, da det er så populært), så kan du vælge at tage en uddannelse i sprogpsykologi, hvor du specialiserer dig inden for et mere specifikt område, nemlig hvordan vi kommunikerer med sproget.


Sprogpsykologi er en uddannelse med fokus på den menneskelige kommunikation på mange niveauer. Menneskelig kommunikation kan nemlig foregå på gennem direkte tale, kropslig adfærd, det at lytte til andre tale og forstå hvad hensigten er.


Du lærer at tolke disse former for kommunikation og bruge det til at formidle budskaber eller undervise andre mennesker i kommunikation. Sprogpsykologi handler også om det skrevne ord og hvordan den skriftlige kommunikation foregår og opfattes af de involverede partere - afsender og modtager. I undervisningen inddrages der redskabsfag som sociologi, antropologi, psykologi og en smule filosofi.


Du vil helt konkret beskæftige dig med videnskabelige analyser af sproget, det talte og skrevne, og hvordan det giver sig til udtryk i vores menneskelige kommunikationsformer. Derfor er undervisningen et aktivt samspil mellem underviseren og de studerende.


Sprogpsykologi i anvendelse er et skarpt værktøj, der skal bruges med fornuft. Du kan nemlig analysere dig frem til mange spændende konklusioner, hvor du måske helst ville være foruden denne viden.


Uddannelsen tager to år og efter du har skrevet og fået godkendt dit speciale, kan du skrive cand. mag i Sprogpsykologi på dit visitkort.


Jobmuligheder

Psykolog, tekstanalytiker, forfatter