Sociologi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Aalborg Universitet
By København, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Aalborg Universitet
Sociologi

På kandidatdelen af Sociologiuddannelsen bliver du lynhurtigt stillet på lidt af en udfordring, da de sociologiske fag på de sidste 2 år ikke er a piece of cake. Det er avancerede sociologiske undersøgelsesmetoder, hvor du foretager og analyserer interview med testpersoner og bearbejder resultatet via computerprogrammer for til sidst at drage afgørende konklusioner.


Du kommer til at fordybe dig i hvordan samfundet er opbygget og analysere strukturen og udviklingen i samfundet, omkring de sociale processer og bruge metoder og teorier du har lært til at finde løsninger til de sociologiske problemstillinger.


Selvom arbejdet til tider kan virke overvældende, så fortvivl ikke da du langsomt, men sikkert, lærer at arbejde fokuseret og du vil dernæst snart se at din viden om sociologi udvikler sig eksplosivt. Du har desuden den enestående mulighed for at tage et praktikophold på et udenlandsk universitet eller en forskningsinstitution. Dit afsluttende speciale kan skrives i samarbejde med en virksomhed eller et konsulentfirma, da det er yderst relevante samarbejdspartnere og potentielle arbejdsgivere senere hen.


På uddannelsen Sociologi er der lagt vægt på specialisering og fordybelse i enkelte elementer inden for et afgrænset studieemne. Københavns Universitet oplyser at der er fire linjer som en kandidat kan vælge imellem:


- Politisk Sociologi


- Organisation, Ledelse og Arbejdsmarked


- Metode


- Kultursociologi


Du er ikke forpligtet til at specialisere dig inden for disse linjer, men når du kommer et stykke vej igennem uddannelsen og finder ud af hvilken specialisering du finder mest relevant for dine fremtidige jobmuligheder, så kan du vælge den og målrettet fokusere på det område.


Det giver dig også en mulighed for at kalde dig specifikt det din linje hedder.


Tendensen er at der kommer flere og flere sociologer i arbejde i det private.


Jobmuligheder

Du har mulighed for at søge ind hos diverse organisationer, både nationale og internationale, samt hos konsulentvirksomheder.