Skibsmaskinist

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark SU berettiget Shippinguddannelser Folkeskole MARTEC
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Shippinguddannelser
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution MARTEC
Skibsmaskinist

En skibsmaskinists opgave er først og fremmest, at sørge for, at alle maskiner om bord fungerer som de skal.


Hvis du har været ude at sejle i 24 måneder kan du som skibsmaskinist indgå i besætningen efterfølgende. Du kan så fungere som maskinchef på skibe op til 2999 kW maskinkraft.


Maskinistuddannelsen er ideel, hvis du er uddannet inden for jern og metal og har lyst til at arbejde til søs. Uddannelsen er også oplagt som overbygning, hvis du allerede har en maritim uddannelse som skibsmekaniker eller skibsassistent. Den er nemlig tilrettelagt sådan, at du ikke behøver gennemgå hele forløbet, hvis du allerede har bestået nogle af emnerne. Har du tilstrækkelig søerfaring, behøver du f.eks. ikke tage søpraktik.


Uddannelsen er delt op i 3 sektioner. Først er der 20 ugers teori, herefter 3 måneder til søs (som kan springes over hvis du allerede har været til søs) og sluttes af med 10 ugers teori.


Du bliver undervist i søsikkerhed, søret og vagttjeneste. Disse fag er med til at give dig en grunduddannelse, som du kan bygge videre på, hvis du på et tidspunkt ønsker dette. Derudover er der undervisning i engelsk med særlig fokus på det maritime sprog, samt læren om hydraulik, pneumatik og motorlære.


Det er dig der kommer til at fungere som arbejdsleder på skibet når du er færdiguddannet, så det er vigtigt at du også fra naturens side af har nogle gode lederegenskaber.