Sådan kommer du i julestemning på SU

Sådan kommer du i julestemning på SU

Har du også en stor familie, som du skal give gaver til? Eller har du blot sagt ja til for mange julegaveudvekslinger mellem venner, kæreste og svigerfamilie i år, selvom du er på SU? Vi vil her guide dig til, hvordan du kommer i julestemning alligevel og får en god, budgetvenlig jul.

  1. Pynt op i dit hjem

Første skridt til at komme i julestemning er selvfølgelig at pynte lidt op i dit hjem. Du har måske allerede noget julepynt i gemmeren, som du lavede, da du var 7 år gammel. Ellers kan du eksempelvis gå amok i Søstrene Grene, hvor du kan købe billige julekugler og papir til at flette julehjerter og julestjerner af. Har du ikke lige mulighed for, at hænge dine juletræskugler op nogen steder, så køb eventuelt en gren, f.eks. en troldegren, som du kan stille i en vase eller hænge op på en snor og derefter pynte med din fine julepynt.

  1. Lav dine egne gaver

Nej, det er ikke en skam at lave sine egne julegaver, hvis bare man har tænkt over, hvem man giver det til og om det i det hele taget kan bruges til noget. Du kan f.eks. vælge at tage et keramikkursus, som nogle steder kan tages gratis (eksempelvis Kulturmaskinen i Odense), hvor du kan lave en vase, en kop eller måske en skål til din mor eller mormor.

  1. Lav pakkelege frem for dyre julegaveudvekslinger

Hvis du vil undgå at bruge for mange penge på julegaver, kan det være en god idé, at aftale med nogle af dine familiemedlemmer eller venner, at I laver en pakkeleg i stedet for. På den måde får alle en lille gave alligevel og måske endda flere end én. Derudover gør en pakkeleg det også meget sjovere at modtage en pakke, i stedet for at man skal sidde og vente i flere timer på, at de forskellige får udleveret deres julegave og skal pakke den op.