Sådan får du mest muligt ud af din SU

Sådan får du mest muligt ud af din SU

Som studerende er der sjældent meget at rutte med, og nogle har svært ved at få budgettet til at hænge sammen. Med sund fornuft og omtanke kan man dog alligevel leve et godt liv som studerende, for det handler langt hen ad vejen om at planlægge og spare. Læs med her, hvor vi giver dig gode tips til at få pengene til at række.

 

Ikke alle steder er man så heldig at få penge af staten til at leve for, mens man studerer, men alligevel vælger nogle at tage et studiejob for at få lidt ekstra penge til at leve for. Det kan man gøre, men faktisk er det muligt at leve for sin SU, hvis man gerne vil prioritere sin tid til lektierne.

 

Læg et budget med plads til det sjove

Som studerende, og i andre sammenhænge, hvor man har begrænsede midler til rådighed, kan det være en god idé at lægge et budget. Her afsættes penge til husleje, elektricitet, transport, mad og fornøjelser. Netop fornøjelser skal der være plads til også som studerende, og en begivenhed som eksempelvis VM ønsker mange at være med til på den ene eller anden måde. Hvis du er vild med fodbold og betting, så deltag i VM kampagnen her, men vær opmærksom på, hvor mange penge du bruger, så du også har råd til andre udgifter resten af måneden.

Ovenstående VM kampagne er ikke længere tilgængelig!

18+ | Spil ansvarligt | StopSpillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.nu  | Vilkår gælder!

Køb ind på tilbud

Når man ikke har mange penge til sin rådighed, må man spare. I dagligdagen er der mange steder, man kan spare, for eksempel ved at købe ind, når der er tilbud. Som studerende kan man desuden opnå rabat mange steder med sit studiekort, for eksempel på toget, når man skal besøge familien, da får man en klækkelig studierabat.

 

Der kan desuden være mange penge at spare ved at købe brugt. Når studieboligen skal indrettes, kan du med fordel gå efter brugte møbler, og også ting som tallerkener, lamper og meget andet kan du finde på de online brugtplatforme, i genbrugsbutikker eller på sommerens mange loppemarkeder.

 

Læg lidt til side hver måned

Endelig kan du som studerende også med fordel grundlægge en lille opsparing, hvis du på nogen måde har mulighed for det. Ved at følge de ovenstående råd, kan du måske få råd til at lægge en lille smule til side hver måned, således at når du er færdiguddannet har en sum penge, du kan bruge til depositum til en lejlighed eller noget andet.

 

Du kan også med fordel vælge at investere nogle af dine penge i aktier, for jo før du kommer i gang med at investere, jo mere tid har aktierne til at stige i værdi og generere flere penge til dig. Glem de højrisikable aktiver, men køb i stedet gode solide aktier som gennem en årrække har klaret sig godt. 

 

Der er altså flere indsatsområder, man kan se på, når man skal studere og gerne vil have så meget som muligt for sine penge.