Sådan giver du gode gaver på SU-budget

Sådan giver du gode gaver på SU-budget

Annonce

Så småt begynder julen at nærmere sig. Med duften af æbleskiver og gløgg, og julelys i træer og buske. Det betyder dog ikke kun nisser i vinduet og chokoladejulekalendere. Det betyder også, at juleaften nærmer sig. At købe julegaver til sine nærmeste er ikke altid det letteste, når man er på SU. Man vil gerne give en lækker og god julegave, men det er altid at pengene rækker til det. Hvad gør man så? Vi har fundet et par gode råd, der nok skal hjælpe dig ud af din julegavekrise.

Team up med et familiemedlem

Familier ser alle sammen forskellige ud, og det er måske derfor slet ikke muligt for dig at rotte dig sammen med et familiemedlem. Hvis det er, så er det en virkelig smart idé. Eksempelvis kan du slå dig sammen med din søster eller bror i en gave til jeres mor eller far. Det kan være, de ønsker sig en stegepande, der egentlig er lidt dyr, eller måske noget musikudstyr, der også hurtigt løber op. Hvis I er to om den, bliver prisen lige pludselig halveret.

Det kan derfor godt anbefales, da man på den måde har mulighed for at give nogle af de gaver, de virkelig ønsker sig - men uden selv at skulle bruge hele pengepungen på det. Dine forældre forstår nok også godt, hvis gaverne ikke bliver af helt samme kvalitet i år, fordi du er på SU.

Personlige og sjove gaver

Du behøver dog ikke at rotte dig sammen med et familiemedlem. Det kan også være, du slet ikke har nogen, du kan dele gave med. I så fald er der stadig gode idéer til, hvad du kan gøre. Hvis personen, du skal give til, kun ønsker sig dyre ønsker, må du freestyle og tænke lidt uden for boksen. Her finder du en liste over gode idéer til ham, der ikke ønsker sig noget.

Ellers er det frem med kuglepennen og papiret, og så må du brainstorme. Det er altid en god idé at gå efter interesser. Det kan også være, at din far er vild med gin. Nogle gange har nogle supermarkedskæder billige, gode gin på tilbud op til jul og nytår. Eller måske er din mor vild med chokolade? Der findes også et hav af gode gaveæsker her. Her har du altså mulighed for virkelig at give noget personligt, som forhåbentlig vil overraske dem meget.