Russisk - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Gymnasiel Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Russisk

Russisk er både en sproglig- og faglig uddannelse. Du lærer at tale og skrive russisk som sprog og bliver undervist i politiske, kulturelle, historiske, samfunds-, og markedsmæssige forhold ved Rusland. Det vil være en fordel at have haft russisk som tilvalg på en bacheloruddannelse. Du bliver undervist i det Putin'ske Rusland som vi kender det i dag, men også tilbage i historien gennem Kievriget, Moskva staten, det russiske imperium og til Sovjetunionen.


Det er især de kendte forfattere Dostojevskij og Tolstoj, der har haft stor indflydelse på russisk litteratur udadtil, som vi i Vesten kender til. Det er også disse forfattere du vil stifte et indgående kendskab til og lære at analysere og forstå deres tankegang og den russiske kultur.


I sprogundervisningen er der fokus på korrekt udtale og fejlfri grammatik. I samfundsundervisningen lærer du videnskabelige metoder til at forstå og tolke udviklingen inden for særlige samfundsmæssige områder.


Der er meget selvstændig projektarbejde og forelæsninger. Derudover er der holdundervisning og kurser. Det første ½ år er intensiv sprogundervisning, så du senere kan læse dele af pensum på russisk. Ellers så er det første 2 1/4 år obligatoriske fag og det sidste 3/4 år er tilvalgsstudier.


Med russisk i bagagen vil du kunne få masser af jobmuligheder inden for forskellige brancher. Der er især journalistik og tolkning hvor russisk er meget brugt, men hvis du stræber højere, kan du også nå højere. Du kan for eksempel have god gavn af at have læst noget statskundskab eller økonomi ved siden af, så du kan arbejde inden for erhvervslivet eller måske arbejde som lobbyist i de russiske inderkredse både erhvervsmæssigt og politisk.


Sidst men ikke mindst skal man nok ikke overse muligheden for at blive spion da der historisk set har været meget politisk spil mellem Vesten og Rusland, hvilket er ved at blusse op igen.


Hvis du har valgt en uddannelse, hvor du må vælge tilvalgsfag, kan du vælge russisk som tilvalg.


Jobmuligheder

Du kan blive oversætter, tolk, arbejde på den russiske ambassade eller måske endda spion.Relaterede studenterjobs

Tag et job på ambassaden eller som freelance tolk og oversætter.