Nederlandsk - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Nederlandsk

Da bacheloruddannelsen i Nederlandsk er nedlagt, kan du tage kandidatuddannelse i Nederlandsk efter en bachelor i tværkulturelle studier. Det er en uddannelse for dig, som ser muligheder i at blive uddannet i Nederlandsk i den sammenhæng det nu kan bruges.


Uddannelsen indeholder den sproglige del, hvor du lærer at mestre nederlandsk i skrift og tale. Samtidig vil du kunne forberede dig på alle situationer, hvor kommunikation på sproget er relevant f.eks. oversættelse af reklamemateriale, tolkeopgaver, forretningsmøder, jobsamtaler, interview af personer og meget mere.


Den anden del af uddannelsen er yderligere indføring i nederlandsk litteratur, kultur, samfundsforhold, politiske situation, økonomiske forhold og andre relevante områder.


Uddannelsen i Nederlandsk er et studie med fokus på kulturen, samfundet, historien og sproget i Nederlandene (Holland og udskilte dele af Belgien). Du lærer at læse, skrive og tale nederlandsk, samtidigt med at du beskæftiger dig indgående med historiske forhold, nutidens samfund, politiske forhold og den kultur som udspringer fra området. Det første halve år af uddannelsen er intensiv sprogundervisning, der skal kvalificere dig til at læse de fleste tekster i undervisningen på nederlandsk, samt at tale nederlandsk flydende.


Da der tilsyneladende ikke er den store tilslutning til uddannelsen, vil denne blive afviklet og udbudt sidste gang i 2017. Så hvis du ønsker at studere nederlandsk derefter anbefaler vi at du søger ind på et universitet i Holland.