Moderne Græsk - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Moderne Græsk

Grækenland har altid haft en særlig plads i historien. Nu i den moderne tid er deres plads dog ikke så prangende som den var engang. Men trods store udfordringer har grækerne altid haft spændende politiske styreformer og stor handel med resten af verden.


Når du studerer kandidat i Moderne Græsk lærer du mere om Grækenland som det var og lærer at forstå nutiden gennem fortidens øjne.


På den 2-årige kandidatuddannelse i Moderne Græsk samler op på de studieelementer som du beskæftigede dig med på grunduddannelsen. Herunder især med henblik på at gøre dit græske stilrent og fejlfrit. Faktisk så tilbyder kandidatuddannelsen 2 linjer du kan vælge imellem - Græsk og Byzantinsk. På linjen Græsk udforsker du sprog, litteratur, historie og politik fra en nutidig optik, så det er primært nyere græske tekster du beskæftiger dig med. Byzantinsk er centreret om den middelalderlige periode og inddrager ældre græske sprogtrin. Du læser blandt andet digte, kristen-religiøse tekster, studerer ældre kunst og statuer og får et indblik i en svundet tid. Eftersom kun Københavns Universitet tilbyder faget Moderne Græsk i Danmark, så bliver du medlem af en eksklusiv klub - det skal så ikke forstås at dine muligheder er tilsvarende lave i forhold til ansættelse. Du har selv et start ansvar for at skabe en faglig profil, der slår igennem hos en potentiel arbejdsgiver, men eftersom Grækenland er et større eksport marked, så er mulighederne bestemt tilstede.


Du kan derfor udnytte dine kompetencer på den bedst mulige måde i forhold til at søge studiejob på ambassaden eller hvis du er interesseret i politik kan du få mulighed for at komme til at arbejde i Strassbourg som tolk.


Jobmuligheder

Du kan blive tolk i EU parlamentet, underviser i græsk, bibeloversætter, rejseleder eller eksportchef for en dansk eller græsk virksomhed.Relaterede studenterjobs

Tag job på et museum, da der ofte er mange græske input her. Især på Glyptoteket kan du finde en del der er græsk inspireret.