Miljøkemi og Sundhed

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 3 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 3 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Miljøkemi og Sundhed

Miljøkemi og sundhed er en uddannelse, hvor du aktivt beskæftiger dig med miljøet og de stoffer som findes i naturen. Du lærer hvordan forskellige stoffer påvirker hinanden og hvordan f.eks. forurening kan formindskes og forebygges. De fag som du putter i din værktøjskasse er primært kemi og fysik - du kan så vælge inden for hvilket element du vil specialisere dig. Du kan studere jordbundskemi, atmosfærekemi eller måske akvatisk kemi.


Først og fremmest arbejdes der på at lære om hvordan man beskytter miljøet bedst muligt. Men der ses også på effekterne af forureningen på miljøet, og hvilke faresignaler naturen sender, som vi skal være opmærksomme på, for at reagere i tide, inden det er for sent.


Du uddannes til at kunne arbejde for 3 forskellige områder:


Det er blandt andet i kommunerne, der forvalter reglerne på området for forurening. Det vil sige at du kan blive den, der står for at give tilladelse til brug af visse midler, eller håndhæve reglerne i tilfælde hvor de er blevet overtrådt.


Du bliver også uddannet i at fungere som konsulent, som udarbejder planer for hvordan man bedst fjerner den forurening der er sket. Som konsulent fungere du som mellemmand mellem en kommune og ejeren af det forurenede område. Det kan sagtens være at det er kommunen selv i begge tilfælde.


Derudover bliver du også uddannet i at arbejde for produktionsfirmaer, hvor de udvikler nye produkter. Det gøres blandt andet ved at få kendskab til hvordan forureningen påvirker miljøet og finde de rensningsprodukter eller metoder der kan benyttes under forskellige forhold.


Under uddannelsen tager I som studerende ud i naturen og på virksomhedsbesøg for at indsamle samples til at studere og for at se hvordan virkeligheden ser ud, så det ikke kun er teori i bøgerne.


Se videoen nedenfor, hvor en australsk studerende fortæller om hvordan det er at studere Miljøkemi og Sundhed i Danmark.Jobmuligheder

Som kandidat i Miljøkemi og Sundhed kan du søge ansættelse i Miljøstyrelsen eller kommunale instanser, der beskæftiger sig med miljøproblemer. Du kan også søge udfordringer på det private arbejdsmarked i kemiske virksomheder.Specielle adgangskrav

Dansk: A, Engelsk: B, Matematik: A, (Fysik: A + Kemi: B) eller (Fysik: B + Kemi: A).Relaterede studenterjobs

Alt hvad der har med biologi og kemi at gøre eller som har fokus på forurening, miljø og sundhed vil være relevant.


Det kunne eventuelt være på en genbrugsstation eller et rensningsanlæg.