Mellemøststudier

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
Københavns Universitet
By København, Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Københavns Universitet
Mellemøststudier

Med Mellemøststudier kommer du tæt på den mellemøstlige verden med alle dens variationer af politik, religion, økonomi, kultur og samfundsopbygning.


Du vil lære om de problemstillinger, der præger Mellemøsten, samt de mange muligheder området indeholder. Studerende med indgående forståelse og stor viden om mellemøstlige forhold, er interessante både fra en offentlig som en privaterhvervslivs optik, især da området er et stort marked for eksport.


Så hvis du finder Mellemøstlig historie og kultur interessant, så overvej at vælge Mellemøststudier som din kandidatuddannelse. I slutningen af uddannelsen er der mulighed for at tage på et tre måneders ophold ved et mellemøstligt universitet, organisation, politisk institution eller praktikophold ved et privat firma i regionen.


For at blive optaget på Mellemøststudier kan du vælge flere indgange. Du kan have læst Arabisk eller Hebraisk først og derefter studere videre på Mellemøststudier. Her vil du så få yderligere kendskab til det område du beskæftigede dig med på bacheloruddannelsen.


Blandt andet er et særligt hovedområde, som aldrig bliver udpint, Palæstina og Israel konflikten. Du bliver også undervist i forholdet mellem de moderniserede stater i Mellemøsten og dem der ønsker den oprindelige kultur.


Alt efter om du vil øge din sproglige og samfundsfaglige profil eller du vil forbedre din historiske, religiøse og kulturelle profil skal du vælge hhv. Københavns Universitet og Syddansk Universitet.


På Syddansk universitet får du også de politiske og økonomiske aspekter med i baggagen, men som udgangspunkt vil du få al den viden du har brug for på begge universiteter med lidt minimale forskelle.


Alt afhænger i bund og grund af underviseren.


Undervisningen foregår kun på engelsk på SDU, hvilket kunne være grobund for en større diversitet af baggrund blandt de studerende.


Din titel når du er færdig er en Cand. Mag.


På Syddansk Universitet i Odense kan du desuden vælge Mediterrane Studier, som tilvalg på uddannelsen, så du får en helhedsforståelse af den kultur der hersker i området.


Mediterrane Studier sætter fokus på landene nord og syd for Middelhavet. Landene nord for Middelhavet er stærkt præget af EU, og har en helt anden kulturarv i forhold til de mellemøstlige lande. Derfor er der brug for studerende med kompetencer indenfor kulturforståelse, samt viden om de politiske, økonomiske, religiøse og kulturelle forhold, der er fremherskende i Mellemøsten.


Meningen med uddannelsen er, at uddanne personer, der kan varetage integrationsopgaver, rollen som konsulent i både den offentlige- som private sektor med henblik på interaktion med mellemøstlige lande. Studerende med faglig ballast fra Mediterrane Studier kan finde ansættelse i internationale organisationer, ambassader, ministerier, NGO organisationer og integrationsinstitutioner.


Jobmuligheder

Underviser, kulturformidler, integrationsmedarbejder, eksportkonsulent, ansat i ministerier eller NGO organisationer,Specielle adgangskrav

Optagelse på kandidatuddannelsen i mellemøststudier forudsætter, at du har afsluttet en bacheloruddannelse eller en tilsvarende uddannelse i udlandet.Relaterede studenterjobs

Du kan arbejde i en import/eksport virksomhed der handler med Mellemøstlige produkter, eller du kan arbejde på diverse ambassader for at forbedre dine efterfølgende arbejdsmuligheder.