Mad på SU - do’s and don’ts

Mad på SU - do’s and don’ts

Mad, mad og atter mad. Det er, hvad vi skal beskæftige os lidt med nu. Selvom gourmetmad og dyre restaurantbesøg for de fleste studerende ikke er en del af hverdagskosten, kan man nu alligevel gøre livet på SU ret lækkert. Det vil vi i hvert fald argumentere for. Er du ikke helt overbevist, så håber vi, at du vil læse med her. Vi har nemlig i sinde at dele nogle tips og tricks, der kan bidrage til, at dine udgifter til mad ligger inden for rimelige rammer - uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Stop madspild

Efterhånden er de fleste bekendte med konceptet om at stoppe madspild. Årligt bliver der smidt ekstremt meget spiseligt mad ud, men heldigvis eksisterer der forskellige initiativer, hvor vi hver især kan støtte kampen mod madspild, samtidig med, at vi forkæler os selv og hjælper miljøet - til en SU-venlig pris, naturligvis. Et af de initiativer, vi hos Studenterguiden.dk selv har testet et par (læs: mange) gange, er Too Good To Go. Et utal af restauranter, caféer, bagerier og andre forretninger har joinet Too Good To Go i kampen om at stoppe madspild. Hvis du ikke ejer appen, anbefaler vi dig at hente den ned på din smartphone. Appen er gratis (win win), og du vil ikke fortryde det. I en lykkepose kan du finde alt fra lækre grøntsager og kølevarer til sprødt bagværk til priser som eksempelvis 29 kroner. Du kan naturligvis fryse eller tilberede maden fra din lykkepose på anden vis, så dit køb ikke går til spilde - og bum! Så har du lækre ingredienser - nemt og til billige penge. Er du i tvivl om, hvordan nogle af dine varer fra lykkeposen (eller din husholdning generelt) skal anvendes eller tilberedes for at undgå madspild, så kan du få hjælp af Too Good To Go via deres Instagram

Kødfrie dage

Du kan være heldig og spotte et brandvarmt tilbud på kød i dit lokale supermarked. Og hvis du har plads i madbudgettet - forudsat du naturligvis spiser kød, så putter du kødet i indkøbskurven. Men det er ikke altid, at det gode tilbud er at finde, og kød er dyrt. Derfor kan et par kødfrie dage i ugen give en god besparelse. Og nej - et par kødfrie dage i ugen betyder ikke, at du er nødsaget til at spise havregryn og pasta med ketchup. Tværtimod. At spise kødfrit kan være med til at åbne nye kulinariske døre - selv på en kedelig og grå mandag aften.

Spis smart, når du spiser ude 

Det vil blive en tand for kedeligt, hvis vi udelukker restaurant- og cafébesøgene helt fra madbudgettet. Dermed ikke sagt, at man ikke kan leve uden, men en kulinarisk oplevelse tilberedt af professionelle, som nydes i selskab med et par gode venner, spreder altid god stemning og dejlige minder. Ulempen er selvfølgelig prisen, hvis du vil prøve noget andet end pizzaen fra den lokale. What to do? Først og fremmest findes der heldigvis studierabatter ved fremvisning af et gyldigt studiekort hos en række forskellige spisesteder i Danmark. Tjek vores studierabat sektion her for at se, hvilke rabatter vi har fundet. Dernæst vil vi fremhæve konceptet “Dinner Days”. Et genialt koncept for dig, der vil nyde hele pakken, når du er ude - til en fordelagtig pris! 

Har du tjekket den nye tilbudsavis?

Laver du madplaner? Eller er du mere spontan, når du køber dine dagligvarer? Selvom man på stedet kan være heldig og finde et par utrolig gode tilbud, så er en madplan at foretrække. Dette uanset, om du bor alene, med roomies eller din kæreste.

En hurtig søgning via Google viser os 9.010.000 resultater, når vi søger “billig mad” og 1.300.000 resultater, når vi søger “billig mad på su”. Det er altså nemt at blive inspireret til madplanen med hjælp fra the world wide web. I denne artikel giver vi dig også et konkret bud på, hvordan en typisk ugeplan på SU kan se ud for dig. Men går du alligevel, og er en smule idéforladt, når det kommer til madplanen? Så har vi et tip til dig her. Tippet er ikke nyt - tværtimod mere en reminder om, hvordan man kan gøre planlægningen af madplanen nem og overskuelig. Tjek tilbudsaviser for dagligvarebutikkerne med beliggenhed i nærheden af dig. Med tilbudsaviser er der nemlig penge at spare, og du bliver med tilbudsaviserne uge for uge introduceret for nye tilbud på interessante sammensætninger af varer, som kan bidrage til variation i din kost.