Landinspektør - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aalborg SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
Aalborg Universitet
By København, Aalborg
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Aalborg Universitet
Landinspektør

Hvis du har gennemført bacheloruddannelsen for landinspektør eller en anden relevant bacheloruddannelse, så har du mulighed for at læse videre på kandidaten.


På kandidatdelen af uddannelsen begynder du for alvor på at specialisere dig inden for et afgrænset fagområde. På landinspektøruddannelsen er der pt. 4 retninger du kan vælge at specialisere dig i:


-          Opmåling og Kortlægning (Measurement Science)


-          Geografiske InformationsSystemer (Geoinformation Technology & Management)


-          Arealforvaltning og Planlægning (Land Management)


-          Ejendomsøkonomi og -teknik (Property Economics)


Specialiseringerne i "Opmåling og Kortlægning" samt "Arealforvaltning og Planlægning" (udbydes i Aalborg). Specialiseringen "Geografiske InformationsSystemer" udbydes på uddannelsens afdeling i København. Specialiseringen "Ejendomsøkonomi og -teknik" udbydes i samarbejde med Lunds Universitet med studiested i Lund.


Som landinspektør er det dit job at sørge for at bebyggelser og samfund finder sammen i god orden og harmoni. Det er dig der står for at måle op til lokalplaner uden at det krænker nogens ejendomsret. Derfor har du også på uddannelsen en del jura, som hjælper dig med at forstå loven på det område. Derudover har du matematiske fag og teknologi.


Flere og flere opmålinger bliver efterhånden lavet med droner, hvilket betyder at du i en privat virksomhed kan risikere at skulle lære at styre en drone. Derfor er kendskabet til matematik og lineær algebra også en klar fordel.


På det sidste år har du mulighed for at gennemføre et praktikophold ved en privat eller offentlig virksomhed. Og du afslutter uddannelsen med at udarbejde et afgangsprojekt i et emne du selv vælger.


Din kandidattitel er cand.scient.techn. eller cand. geom. Og den får du når du har bestået dit speciale som du bruger ½-1 år på at færdiggøre.Jobmuligheder

Du kan blive landopmåler for en rådgivende ingeniørvirksomhed eller dronepilot. Du kan også komme til at arbejde offshore med opmålinger.Relaterede studenterjobs

Du kan tage et job som assistent for et advokatfirma for at få et bedre indblik i juraen, som du kommer til at have meget med at gøre. Det kan også være en fordel at dyrke lidt droneflyvning i tilfælde af at en kommende arbejdsgiver ønsker en dronepilot.