Lægemiddelvidenskab - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Lægemiddelvidenskab

Lægemiddelvidenskab er en kandidatuddannelse, der primært henvender sig til ikke-farmaceutiske bachelorer med en bachelorgrad i fag som kemi eller biologi. Du kommer til at beskæftige dig med lægemidler - herunder forskning, test og udvikling af lægemidler til patienter. Uddannelsen er bygget op af obligatoriske og valgfri kurser og afsluttes med et speciale. Der er 3 overordnede linjer du kan vælge imellem:

- Drug Discovery
- Drug Development
- Lægemidler, Mennesker og Samfund

Fælles for hver linje er, at du kommer til at gå i dybden med indholdet og det kommer aktivt til at definere din faglige jobprofil.

Nedenfor er beskrevet de tre linjer du kan vælge:


Drug Discovery


Drug Discovery er en uddannelseslinje på kandidatuddannelsen i Lægemiddelvidenskab. Den er primært rette mod ikke-farmaceutiske bachelorer, der dog har en kemisk eller biologisk bachelorgrad bag sig. Drug Discovery er en disciplin, der lærer dig at udvikle nye og innovative lægemiddelstoffer til medicinalindustrien. Du kommer aktivt til at analysere og syntetisere stoffer, samt afprøve deres virkning inden de sættes i produktion. Kort sagt, så er fokus på uddannelsen at du er med til at skabe nye medicinalprodukter med den allernyeste teknologi tilgængeligt. Du vi blandt andet støde på følgende fag: Lægemiddelkemi, Organrelateret Farmakologi, Almen Farmakologi og Lægemiddelformulering.


 


Drug Development


Drug Development er en uddannelseslinje på kandidatuddannelsen i Lægemiddelvidenskab. Den er primært rette mod ikke-farmaceutiske bachelorer, der dog har en kemisk eller biologisk bachelorgrad bag sig. Drug Development er et studie, hvor dit fokus bliver at udvikle, teste og producere et medicinalprodukt. Det kan være alt fra en lille pille mod en lokal smerte til en injektionsvæske mod udslæt eller svimmelhed. Du kommer til at arbejde med alle aspekter ved udviklingen af lægemiddel, især er det vigtigt at formindske bivirkninger og optimere effekten af en given virkning. Fagene du støder på rangere fra biokemi, almen kemi, farmakologi til statistik, IT og Industriel lægemiddelproduktion og kvalitetssikring.


 


Lægemidler, Mennesker og Samfund


"Lægemidler, Mennesker og Samfund" er en uddannelseslinje på kandidatuddannelsen i Lægemiddelvidenskab. Den er primært rette mod ikke-farmaceutiske bachelorer, der dog har en kemisk eller biologisk bachelorgrad bag sig. Vælger du at studere "Lægemidler, mennesker og samfund", så kommer du til at beskæftige dig med det administrative ved udvikling af lægemidler og medicinalprodukter. Her er vægten lagt på dokumentation af lægemidlernes indvirkning på forsøgspersoner og den relevante patientgruppe. Du skal dokumentere virkninger og bivirkninger, da samfundet stiller store krav til licens af nye medicinalprodukter. Et andet og vigtigt aspekt, er hensyn til politiske bestemmelser og juridiske forhold. Beskyttelse mod kopiprodukter skal undgås og samtidigt skal medicinalproduktet leve op til gældende standarder, helst på så mange markeder som muligt, så afsætningen maksimeres. Du vil efter 2 års uddannelse blive en specialist i ovennævnte forhold og du vil bestemt finde gode ansættelsesmuligheder i det private erhvervsliv.


 


Kandidater med en baggrund i Lægemiddelvidenskab finder ofte ansættelse i medicinalindustrien i f.eks. bioteknologiske eller medico virksomheder. Du kan derfor se frem til spændende jobudfordringer, der bestemt ikke er dårligt lønnet.


Jobmuligheder

Ansættelse i medicinal virksomheder som Lundbeck, Novo Nordisk, Pharmexa og andre hæderkronede danske virksomheder.Specielle adgangskrav

Adgangskravet til kandidatuddannelsen er en bacheloruddannelse i lægemiddelvidenskab eller en bacheloruddannelse med minimum 135 ECTS inden for området farmaci eller lægemiddelvidenskab.