Kultur og Formidling

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Odense SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Syddansk Universitet Odense
By Odense
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Syddansk Universitet Odense
Kultur og Formidling

Hvad er kulturel identitet? Hvordan påvirker vores kultur den måde vi lever og handler på? Hvilke problemer kan der opstår når kulturer støder sammen, og hvordan løses sådanne problemer? Kultur og Formidling er et studium, der intenst beskæftiger sig med lignende spørgsmål, ved at give en bred indføring i dansk kultur og tradition, samt kultur set i en anden optik for eksempel som uforstående eller ny til den danske kultur.


Fagene blandt andre er: Kulturteori og analyse, kulturformidling, historisk kulturanalyse, samt et kulturformidlingsprojekt.


Uddannelsen sigter imod at kunne arbejde med problemstillinger og kulturelle fænomener omkring formidling på tv eller internettet. Det kan være en hype omkring en særlig Youtube video, som Psys Gangnam style, Ylvis’ What does the fox say eller Harlem Shake.


Du lærer at analysere bevæggrunden for hypen og kunne beskrive hvorfor og hvordan det kan lade sig gøre at skabe så stor en reaktion på sådan en event.


Du bliver også undervist i forskellige udtryksformer fra kunst og poesi til film og sociale netværk.


Der arbejdes meget med projektarbejde, forelæsninger og holdundervisning på uddannelsen. Når du færdiggør din uddannelse får du titlen cand. mag.


Du har mange jobmuligheder efterfølgende, både i reklamebranchen eller museumsbranchen. Som kulturformidler, er det dit job at formulere og formidle emner for befolkningen på en måde de kan forstå.


Jobmuligheder

Din fremtidige jobfunktion er langt fra veldefineret, men følgende jobfunktioner er nærliggende: Projektkoordinator, udviklingskonsulent, informationsmedarbejder, lærer på højskoler, indvandrerunderviser, forsknings - og formidlingsmedarbejder, kulturplanlægger, kulturforvalter, iværksættere inden for kulturerhverv og meget flere.Specielle adgangskrav

Humanistisk BA-uddannelse.