Kristendom, Kultur og Kommunikation

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark SU berettiget Professionsbachelorer 4 år Gymnasiel Diakonhøjskolen i Århus
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Professionsbachelorer
Varighed 4 år
Adgangskrav Gymnasiel
Uddannelsesinstitution Diakonhøjskolen i Århus
Kristendom, Kultur og Kommunikation

Hvis du overvejer om du skal tage en teologiuddannelse, men du også godt kunne tænke dig noget mere konkret at arbejde med, så det ikke bare er at læse i bøger hele tiden, men også prøve det af i det virkelige liv og måske med nogle andre spændende muligheder end at blive Folkekirkepræst, så prøv 3K uddannelsen. 3K Uddannelsen står for de tre k’er: Kristendom, Kultur og Kommunikation og går kort sagt ud på at du skal lære at klare opgaver indenfor kommunikation, undervisning, ledelse og omsorg.


Du vil blive undervist i kristendomskundskab, pædagogik, didaktik, kultur og kommunikation. Du lærer også at håndtere forskellige situationer i udviklingskrævende sammenhænge.


Udover hvad du lærer i undervisningslokalerne, så er der også lagt tre praktikperioder ind i forløbet, så det netop bliver en professionsbacheloruddannelse du har når du er færdig.


I alt varer de tre praktikperioder ni måneder.


Du kan både komme til at arbejde inden for Folkekirken, hvis det er det du ønsker, eller du kan komme til at arbejde for en frikirke eller måske en af de mange kirkelige organisationer eller hjælpeorganisationer, der findes, som Danida, Mission Øst, Mellemfolkeligt Samvirke og Røde Kors.


I din praktikperiode kan du også arbejde for de samme organisationer hvor du kan få mange forskellige roller via din uddannelse. For eksempel kan du hjælpe til med markedsføringen, som altid er en meget speciel størrelse i hjælpeorganisationer, eller du kan stå for at igangsætte nogle nye projekter. Oftest skal nye projekter gerne være gratis at finansiere, hvis du skal have organisationens velsignelse til dette.


Ellers kan du vælge at tage en mere social og kulturmæssig retning, hvor du hjælper hjemløse, prostituerede eller ensomme.


Det vigtigste er at du har hjertet på rette sted og føler at det at hjælpe andre er noget du brænder for.


Jobmuligheder

Når du er færdiguddannet er der ansættelsesmuligheder i kirkelige organisationer, folkekirken, efterskoler og boligforeninger og andre organisationer der arbejder for og med kristendoms- og kulturformidling.Specielle adgangskrav

-en studentereksamen (stx), højere handelseksamen (hhx), højere teknisk eksamen (htx) højere forberedelseseksamen (hf) eller eux -særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF) en udenlandsk eller international gymnasial uddannelse, der er på niveau med den danske