Kok

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark SU berettiget Erhvervsuddannelser 4 år Folkeskole Hotel- og Restaurantskolen
/HeleDanmark/byguidested
Hansenberg
Kold College
By Hele Danmark
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Erhvervsuddannelser
Varighed 4 år
Adgangskrav Folkeskole
Uddannelsesinstitution Hotel- og Restaurantskolen
/HeleDanmark/byguidested
Hansenberg
Kold College
Kok

At blive kok eller gastronom, som det også hedder, er et af de gamle fag, som også har lange traditioner.


Du lærer at sammensætte måltider så dine gæster bliver fornøjede af den glæde, der er ved oplevelsen at sætte tænderne i en dejlig saftig bøf med lækre grøntsager, sauce og tilbehør.


Uddannelsen tager i alt 3 år og 9 måneder. Du starter på grundforløbet, der er tilrettelagt så det passer præcis til dig. Grundforløbet har individuel længde og varer typisk mellem 20 - 60 uger. Når du har gennemført grundforløbet og fundet en praktikplads, kan du begynde på uddannelsens hovedforløb.


Her arbejder du således med valg og indkøb af råvarer, klargøring og forberedelse – alt sammen for at kunne tilberede den perfekte ret. Her får du prøvet alle madlavningsformer af, så du er klar til alle retter der skal tilberedes.


Ved Eksamen/svendeprøve På Hotel- og Restaurantskolen går man til svendeprøve. Svendeprøven er projektorienteret og består af en teoretisk opgave samt en praktisk prøve. Svendeprøven foregår i slutningen af sidste skoleperiode. Uddannelsen tager i alt 3 år og 9 måneder.


 Jobmuligheder

Kok.


Du kan enten arbejde hos en eksisterende restaurant eller du kan starte din egen restaurant op. Dog koster det en del at starte en restaurant og det kræver meget mere end at kunne lave mad, så hvis det er den drøm du sidder med, så bør du enten alliere dig med én der har godt styr på at styre en restaurant, hvis du bare vil lave mad.


Ellers bør du tage en efteruddannelse i at styre økonomi og personale.