Karate

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Idrætshøjskolen Bosei
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Idrætshøjskolen Bosei
Karate

Karate er japansk og betyder "tom hånd" - kunsten at forsvare sig selv uden våben. Der findes karate-stilarter med rødder helt tilbage til det antikke Kina. Okinawa Goju-ryu karate, som Kayle Larsen er instruktør i, er et selvforsvarssystem baseret på en kombination af hårde, bløde, lineære og cirkulære teknikker. Karates effektivitet som selvforsvarssystem bunder blandt andet i, at man automatiserer de grundlæggende parader, stød, spark og bevægelser ved at træne dem igen og igen i forskellige serier og kombinationer, med og uden modstander. I den daglige træning bliver der lagt vægt på, at det fysiske og mentale trænes i et naturligt samspil.



Hele kroppen trænes og grundtræningen indeholder både kredsløbs-, udholdenheds- og styrketræning. Desuden arbejder man med vigtige områder som smidighed, balance, koordination, hurtighed og reaktionsevne. Psyken styrkes gradvis og det samme gør evnen til at koncentrere sig. Denne kombination af fysisk og psykisk træning er med til at give dig et bedre velvære i det daglige. Det spiller ingen rolle, om du er nybegynder eller har trænet længe, for karate er individuel holdtræning. Man træner på det samme hold, men det er den enkeltes individuelle udvikling og niveau, der er udgangspunkt for undervisningen.


Bosei er en af de eneste højskoler i Danmark med fokus på karate og lignende kampsporter.


Udover Kayle Larsen, som er en af Danmarks bedste kvindelige undervisere, bliver du også undervist af Chris Valles i Shotokan-karate.


Se video med Chris Valles der viser et lille udpluk af Shotokan-Karate:



Shotokan-karate er en nyere type karate, som er meget stilren og hvor udøveren bestræber sig på perfektion i træningen. Shotokan-karate består af tre teknikker, som du lærer én ad gangen, for at bygge det bedste fundament til at bygge ovenpå. Ligesom en klaverelev skal lære at spille skalaer for at lære at spille hurtigt og lære hvilke toner der passer sammen, skal du i Shotokan-karate lære det grundlæggende først, som kræver meget koncentration. Jo bedre du bliver til det grundlæggende, desto bedre bliver du til det efterfølgende.


En lille video fra Garden Dojoen: