Judo

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Idrætshøjskolen Bosei
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Idrætshøjskolen Bosei
Judo

Smæk din modstander i gulvet med minimal styrke. Judo er måden hvor selv kvinder kan nedlægge en stor stærk mand. Judo er japansk og betyder den milde vej.


Det er en nærkampsport, som nok er mest kendt fra OL. Det er grundlagt af Jigoro Kano i 1882. Så det er en relativt nyere kampsport i forhold til de rigtig gamle kampsporter.
Hvis du ikke kan det i forvejen, lærer du de grundlæggende kast og greb. Måske bør du starte med et hoftekast eller måske en ”Uchimata-gaeshi”.
Master/sensei Thor Rasmussen, 4. dan, vil stå for din daglige træning, og det betyder undervisning på højeste niveau. Du vil opleve kampe, opvisninger og evt. bælteprøver, og via vores samarbejde med Tokai University vil du få mulighed for at træne med verdens bedste. Frem for alt vil du få det sjovt med de andre judokaer.


I kamp er der strenge regler for at man ikke slår eller skader modstanderen med vilje i ansigtet eller andre ubehagelige steder.


Bæltet fås i følgende farver og niveauer: Hvid, gul, orange, grøn, blå, brun og sort. Det sorte bælte fås i 5 grader, hvorefter bæltet skifter til rød og hvidstribet, for til sidst at blive helt rødt. I alt er der 16 forskellige niveauer.