Japansk

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Idrætshøjskolen Bosei
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Idrætshøjskolen Bosei
Japansk

På Bosei bliver du undervist i japansk fra grunden. Det er et sprog, hvis grundsten er helt anderledes end de vesteuropæiske sprog, så du kan næppe nå at lære det flydende på 5 måneder. Men du kan blive i stand til at føre en simpel samtale, ligesom du kan lære at skrive og læse enkle tekster på japansk. Desuden får du en grundig indføring i Japans kultur, historie og samfundsforhold, og de japanske elever på højskolen vil give dig stående anledning til at praktisere japansk til daglig.

Måden der undervises i japansk på, er gennem tegneserier, sang og japanske lege med mere, så det bliver sjovt og hyggeligt at lære og ikke en sur pligt man skal igennem. Der er ingen behov for at kunne japansk i forvejen da de fleste er nybegyndere. Så det handler blot om at møde op med åbent sind og lyst til at lære. Så bliver det hele også meget sjovere. Hvis du kan lidt japansk i forvejen er der et ekstrahold du kan komme på, så du ikke går død i det du ved i forvejen.

Til gengæld kan man sige at du lærer også meget ved at lære fra dig, så du kan hjælpe de andre med det du er stærk i, som de kæmper med.

En gang hvert halvår kommer der en gruppe af udvekslingsstuderende fra Tokai Universitetet og bor på skolen i en måneds tid. De deltager aktivt i undervisningen og dagligdagen, og du kan træne dit japanske ved at snakke med dem. Det, at tale med folk der taler sproget og ikke er så gode til andre sprog, gør at man automatisk bliver tvunget til at kommunikere på en måde så man hurtigere lærer sproget.

I kursusforløbet er indlagt en Japan-rejse. Rejsen er ikke en obligatorisk del af kurset og betales særskilt, men som japanskstuderende er det en mulighed, du ikke bør forsømme! Vi bor på Tokai University’s campus i Tokyo, og du får mulighed for at følge flere forskellige dele af universitetets undervisning. Desuden vil du opleve japansk kultur, erhverv og teknik, og vi kommer også lidt på sightseeing. Rejsens pris afhænger af flyprisen.

Udover sproget er der også meget at lære om kulturen. I Japan er det meget almindeligt med cosplay, hvor man klæder sig ud. Skolen har en systue, hvor du kan sy dine egne cosplay kostumer eller kimonoer, som er den japanske klædedragt. Der er også små te-rum og et bibliotek med japansk litteratur, så som manga. Sidst men ikke mindst er der et lokale med original japansk kaligrafi, så du virkelig får alt om Japan ind under huden.