Informatik - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København, Aalborg, Roskilde SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Aalborg Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
By København, Aalborg, Roskilde
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Aalborg Universitet
Roskilde Universitet (RUC)
Informatik

På kandidatdelen af uddannelsen kommer du til at arbejde med hardcore med IT som redskab i vores hverdag og i større organisationer, f.eks. i en virksomhed. Det er især det kommunikative aspekt der er lagt vægt på.


Informatik har fokus på design og anvendelse IT. Studiet sigter på at uddanne studerende indenfor det informationsteknologiske område, hvor IT anvendes som værktøjer og applikationer på forskellige fagområder.


Informatik er et studie, hvor du lærer at bruge IT i en praktisk sammenhæng - det kan f.eks. være udtræk og analyse af store datamængder, opstilling og anvendelse af servere, design af informationssystemer, implementering af e-business løsninger i virksomheder og andre sammenhænge, hvor IT kan gøre livet lettere eller optimere gængse processer.Studieform
En kernekompetence som tilegner dig på Informatik, er evnen til at analysere og evaluere eksisterende IT-løsninger med henblik på at forbedre dem. Det handler i høj grad om at analysere processer og kortlægge hvordan de kan optimeres med inddragelse af IT-redskaber. Informatik går dermed i høj grad ud på at modellere anvendelser af informationsteknologier samt at kunne tilrettelægge implementerings- og forandringsprojekter i virksomheder.

De fag som du kommer til at stifte bekendtskab med på Informatik er blandt andet:


Webteknologi
Modellering og videnstyring
IT-anvendelse i organisationer
Algoritmedesign med Internet-anvendelse


Når du læser Informatik skal du, for at opnå en kandidatgrad, kombinere Informatik med et andet overbygningsfag. Det er her oplagt at vælge Datalogi.

Studieliv
På RUC deler studiet lokaler med Datalogi. Her er der adgang til computere, printere, sofaer og der afholdes ofte sociale arrangementer arrangeret af de studerende, såsom fester og fredagsbar.


Jobmuligheder

Du kan blive mange forskellige ting efter en uddannelse i Informatik, da det er en bred uddannelse der dækker mange forskellige medieområder.


Blandt andet kan du komme til at arbejde med systemudvikling eller programmering, eller du kan lave journalistisk arbejde eller kortfilm alt efter om du vælger den ene eller den anden vej.