Indret studieboligen: Tips til indretning af små hjem

Indret studieboligen: Tips til indretning af små hjem

Som studerende er der sjældent råd til en stor og luksuriøs studiebolig. Få kvadratmeter og rum kan derfor begrænse valget af indretning, når du flytter ind i et mindre hjem. Når du indretter din studiebolig, er det derfor smart at tænke over de løsninger, du vælger, så du udnytter pladsen på bedste vis. Herunder finder du en række gode tips, der skaber rummelighed, varme og smarte løsninger til din studiebolig.

Skab rummelighed med lyse farver

Det er et kendt faktum, at lyse farver skaber større rumfølelse. Når du indretter din studiebolig, er det derfor en god idé at tænke over, hvilke farver du maler på væggene og den generelle farvetone i hjemmet. Ikke alle vægge behøver at være hvide. Du kan derimod lege med lyse farvetoner, der skaber både varme og rummelighed i din studiebolig. Lyse farver som beige og lysegrå kan skabe et varmt og veldesignet hjem. Mal én af væggene i stuen eller soveværelset en anden farve end hvid for skabe en anderledes, men rummelig følelse i din studiebolig. Find det farvevalg, der passer til hos XL BYG.  

Gør det selv møbler der passer i målene

I små hjem kan det til tider være svært at finde møbler, der passer perfekt i målene. Det kan derfor være smart med gør-det-selv løsninger, der passer til målene i din studiebolig. Du kan blandt andet lave dine egne hylder eller dit eget skrivebord, der passer perfekt i studieboligens hjørner og afkroge. Se flere gør det selv tips til hjemmet https://www.xl-byg.dk/goer-det-selv/huset-inde/

Opdel boligens rum

Bor du i en et-værelses studiebolig kan udfordringen også være at opdele stue og soveværelse. Der er dog flere måder at indramme stue og soveværelse for at skabe rum-i-rum i din et-værelses.

Gardiner til opdeling

Gardiner er den perfekte måde at opdele din et-værelses bolig på. Opsætter du gardiner, kan du skabe en illusion om flere rum og afgrænse soveværelse og stue. En idé er at opsætte gardiner om din seng, så du skaber et soveværelse. Således kan du lukke af for soveværelset, når du har gæster. Hvide og lyse gardiner er den bedste måde at indramme soveværelset uden at gå på kompromis med boligens rummelighed.

Gulvtæpper til opdeling

Hvis ikke gardiner er løsningen for dig, kan du også benytter tæpper til at indramme et soveværelse. Placerer du et stort gulvtæppe under sengen, kan dette indramme og afgrænse boligens rum i stue og soveværelse.   

Indretning af altanen i studieboligen

Ikke alle studieboliger har altan, men for dem der har en altan, gælder det om at udnytte den ekstra plads. De fleste altaner i studieboliger er begrænsede i kvadratmeter. Derfor passer et cafésæt eller møbler, der kan klappes sammen perfekt til en mindre altan. Foruden havemøbler kan du også skabe hygge på den lille altan med hynder, pudder og plaider til udendørs brug. Skab et hyggehjørne på altanen, og udnyt den begrænsede plads. Du kan også fint benytte din altan til at plante krydderurter, så det ikke fylder i køkkenet. Krukker i forskellig størrelse og stil skaber en hyggelig atmosfære og fungerer godt til plantning af krydderurter.