Indoeuropæisk - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Indoeuropæisk

Den mest udbredte sprogfamilie i verden er Indoeuropæisk. Mange af de europæiske sprog, samt en del af de asiatiske sprog hører med til denne sprogfamilie. De eneste europæiske sprog der ikke tilhører denne sprogstamme er finsk, ungarsk, baskisk og tyrkisk.


Kandidatuddannelsen i Indoeuropæisk udvider du dit sproglige overblik og bliver mere familiær med de vigtigste indoeuropæiske sprog. I løbet af de 2 år får du også en grundig introduktion til videnskabelige metoder og teorier til at løse komplekse lingvistiske problemstillinger.


Formålet med uddannelsen er at give den studerende et alsidigt indblik i de indoeuropæiske sprogs historie, slægtskab og hovedproblemer.


Da du får et indgående kendskab til sprogstammen for de mange forskellige sprog i næsten hele Europa og store dele af Asien, åbner det muligheder for dig for at kunne arbejde med mange forskellige jobs.


Du kan arbejde hen imod at forske i de forskellige sprog og blive sprogforsker, eller du kan lægge en uddannelse i database og programmering til, så du kan blive uddannet til at varetage flere former for oversættelse i forhold til de mange udviklingsmuligheder der er inden for IT verdenen.


Alternativt kan du også vælge den anden retning hvor du bliver tolk, oversætter, rejseleder eller forsker i antropologi eller arkæologi. Her har du også store fordele ved at kende til de mange forskellige sprogstammer.


Jobmuligheder

De aktuelle kandidater fra den indoeuropæiske gren af sprogvidenskab oplever en betydelig - og for mange uventet - interesse fra udenlandske universiteter, hvor man ønsker at knytte dem til igangværende eller mulige forskningsprojekter. Det vil sige, at du med en uddannelse i Indoeuropæisk har et godt udgangspunkt i den internationale konkurrence om universitetsstillinger inden for undervisning og forskning. Derudover finder indoeuropæister også job på ordbogsredaktioner, hvor sprogligt overblik og viden er vigtig.Relaterede studenterjobs

Du kan evt. arbejde som forskningsassistent indenfor de forskellige sprogstammer.