IT og Kognition

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution
IT og Kognition

IT og Kognition er en spændende og anderledes kandidatuddannelse på 2 år. Uddannelsen kombinerer de 3 fagdiscipliner psykologi, datalogi og sprogteknologi. Du kommer til at arbejde med interaktionen mellem mennesket og computeren. Det kan være i forbindelse med brugeres interaktion med programmer, spil, sociale netværk og lignende online fænomener.


Du bruger din viden om menneskets psykologi og adfærd til at designe brugerflader og grafiske brugeroplevelser, der skal sikre større effektivitet og øget brugertilfredshed. Det kan især bruges til at evaluere nuværende produkter eller skabe helt nye og innovative produkter og ydelser som f.eks. reklamer.


Det er meget brugbart i forhold til handel på nettet, da man kan opstille modeller for hvordan kunderne klikker rundt på en webshop og dermed tilpasse designet efter deres handlinger.


Hvis du fokuserer på programmering af spil, kan du finde ud af hvordan du bedst får folk til at lave in-app køb så de både for en god brugeroplevelse og spilproducenten får tjent en masse penge.


Et andet spændende aspekt ved uddannelsen er, at du kan opstille computermodeller, der simulerer det menneskelige sind og de kognitive processer. Den information kan senere bruges i forskning og udvikling af kunstig intelligens i computere eller maskiner f.eks. i robotter. Det sproglige aspekt kan integreres i den kunstige intelligens, så du kan arbejde med computere med en avanceret kunstig intelligens, der kan forstå simple kommandoer via det talte sprog - her trækker du på erfaringer med hvordan mennesket selv anvender sproget og overfører det på computeren. IT og Kognition er en spændende blanding af IT og humanisme med et klart erhvervsmæssigt sigte.


Uddannelsen er engelsksproget.


Jobmuligheder

Med en kandidatgrad i IT og Kognition har du rigtigt gode muligheder for at finde et spændende job. Kombinationen af IT og psykologi skaber gode chancer for job både i det offentlige, men mest i det private erhvervsliv. Det er svært at liste en specifik jobprofil, men eftersom du tilegner dig en lang række kompetencer indenfor både humanistiske og tekniske discipliner, så skal du ikke frygte at blive arbejdsløs efter endt uddannelse.Relaterede studenterjobs

Det vil være utrolig passende for dig at komme i praktik eller arbejde som medhjælper hos et firma der producerer spil og apps, da din viden vil kunne bruges i den branche.