Hvad skal du gøre efter folkeskolen?

Hvad skal du gøre efter folkeskolen?

Når du først er færdig med folkeskolen, står du overfor valget om hvilken ungdomsuddannelse, du skal tage. Faktisk skal du have taget valget før du er færdig. Det kan godt virke som et stressende og svært valg. Der er så mange muligheder, at det kan virke som noget af en jungle.

 

Efterskole 

Føler du dig ikke klar til en ungdomsuddannelse, og vil du gerne have pause, hvor du kan lære noget lidt anderledes? Så er efterskole et godt valg for dig. Det er ikke alle, som har mulighed for at tage på efterskole, men hvis du er så heldig, vil du helt sikkert ikke fortryde at tage afsted. Her vil du få muligheden for at dyrke dine interesser, møde en hel masse nye mennesker og blive mere klar på en ungdomsuddannelse. Du vil lære at tage bedre vare om dig selv og blive ansvarsbevidst, fordi du bor uden dine forældre i et år.

 

Gymnasium eller erhvervsuddannelse

Har du derimod lyst til at komme i gang med en ungdomsuddannelse med det samme, er det bare med at finde ud af hvilken. Helt overordnet kan du vælge imellem en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse. Gymnasiet er for dig, som kan lide at sidde ned og lære noget, skrive afleveringer og den slags. En erhvervsuddannelse er for dig, der bedre kan lide at gå praktisk til værks og gerne vil mærke tingene i egne hænder. Læs mere om mulighederne her. Inden for gymnasiale uddannelser findes der både STX, HTX, HHX og HF.

 

Vælg efter dine interesser

Generelt er det vigtigt, at du vælger efter dine interesser. Vælg ikke ud fra hvad dine venner gør, eller hvad dine forældre har gjort eller siger, at du skal gøre. Du vil blive gladest for dit valg, hvis du vælger ud fra dine egne interesserer.