Humanfysiologi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet
Humanfysiologi

Hvis du har taget den 3-årige bachelor uddannelse i idræt og du har mod på at fortsætte med en kandidatuddannelse, men du gerne vil have at det tager en drejning mod et mere muskel og arbejdsrelateret aspekt, så kan du vælge Humanfysiologi.


Humanfysiologi er en uddannelse, hvor det faglige fokus er på menneskets fysiologi og den indvirkning fysisk aktivitet og kost/ernæring har på kroppen og helbredet. Du vil lære mange spændende aspekter ved den menneskelige fysiologi f.eks. hvordan musklerne reagerer ved gentagende fysiske belastninger og hvilke konsekvenser det kan have for udsatte steder som nedre del af ryggen eller nakkeregionen.


Du lærer også om hvordan hjernen har betydning for musklerne og hvordan musklerne regulerer proteinerne de modtager.


Det ernæringsmæssige aspekt kommer tydeligt til udtryk i den kost vi indtager - her lærer du forstå samspillet mellem ernæringsstoffer og menneskets sundhed, præstationsevne og stofskifte. Af de mere avancerede fag kan nævne Neurobiologi, Cellulær signallering og endokrinologi.


Du vil komme til at lære om forskellige arbejdsfysiologiske metoder og teknikker i molekylærbiologi. Derudover vil du komme til at arbejde med genmodificering og celler.


 En forudsætning for at studere Humanfysiologi er en bachelorgrad i Idræt, enten som grunduddannelse eller som 1-årigt tilvalgsfag.


Jobmuligheder

Med en uddannelse i Humanfysiologi kan du som færdig kandidat bestride jobfunktioner i medicinalindustrien, sundhedssektoren, som underviser i det offentlige og private erhvervsliv, eller du kan søge ansættelse som forsker i udviklingsvirksomheder.