Human Ernæring

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Human Ernæring

Human Ernæring er en uddannelsen med fokus på den mad vi spiser og menneskets sundhed generelt. Du får en grundig introduktion til den menneskelige anatomi og krop, samt den måde kroppen optager energi og næringsstoffer på.


Human Ernæring har handler også om de fødevarer som vi indtager og som er fremtrædende i vores samfund - fødevarerne og deres næringsindhold har stor betydning for vores sundhed eller mangel på samme. Ofte bunder vores forhold til mad og ernæring i sociale og kulturelle forudsætninger og du får mulighed for at beskæftige dig med forklaringsmodeller, der tager hensyn til dette aspekt.


Der er et tilpas mix mellem obligatoriske og valgfrie kurser, og undervisningen sker både via forelæsninger, mindre kurser, praktisk arbejde og en del gruppe/projekt arbejde. Fagene svinger fra Kostindtag og Ernæringsfysiologi til Madens Sociologi og Folkesundhed og Ernæring. Human Ernæring stiller store udfordringer til dig og din studieform, men er til gengæld også givende og mulighederne for at tage et studieophold eller praktik ophold i udlandet er gode.


Uddannelsen er engelsksproget, hvilket giver dig de internationale termer med i undervisningen, så du også kan fungere som international rådgiver når du har færdiggjort din uddannelse.


Der arbejdes i projektgrupper om problemstillinger der kan opstå, samt øvelser og seminarer. Derudover bliver der afholdt forelæsninger. Din kandidattitel bliver Cand. Scient. når du har færdiggjort dit speciale på de sidste 9 måneder af uddannelsen.


 Jobmuligheder

Kostrådgiver, forsker, projektleder og underviser i emner indenfor ernæring.