Fotografi

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Vrå Højskole
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Vrå Højskole
Fotografi

På Vrå højskole tilbyder vi en hovedfagslinie i faget fotografi. Det er et stort fag med mange nicher. Det er ikke vigtigt for os, om et billede er taget digitalt eller analogt.


Det der er vigtigt er, hvordan billedet kommer til at se ud i den sidste ende. Hvordan ser et fotografi ud, når man holder det i sine hænder - eller når det hænger på væggen.


Alle kan, som udgangspunkt tage billeder i vore dage - det har teknikken hjulpet os med… De fleste er gået digitalt… Det er vi ikke!


Derfor er mørkekammerarbejdet vigtigt. I mørkekammeret kan du lave ting, som ingen computerprogrammer kan gøre. Her tænkes på kvaliteten i det endelige print, kvaliteten i det valgte papir, den valgte teknik og ikke mindst i holdbarheden i fotografiet. I mørkekammeret kan der arbejdes med både digitale og analoge negativer. Hvorfor enten/eller, når man kan tage det bedste fra flere verdener?


Mulighederne er næsten uendelige i din søgen efter den rette teknik, der går til dit valgte billede.


Teknikken kunne være: Flydende emulsion - cyanotypi - Van Dyke - bromoil - toninger. . .


Indholdet kunne være: Portræt - landskab - still life - iscenesat fotografi. . .


Undervisningen


Undervisningen er for alle. Der bliver undervist i mange nye og gamle teknikker ud fra opgaver. Billederne bliver diskuteret i fællesskab, så alle får mulighed for at træne øjet i, hvad der gør et godt billede eller ej.


Vi har studie og stort mørkekammer med forstørrelsesapparater, der kan tage op til 13x18cm negativer... Men vi har også scanner, printer og computere med photoShop indlagt.


Vrå Højskole tænker internationalt. Derfor er chancen for at du kommer til at studere med flere fra udlandet meget stor. Derfor bliver en del af undervisningen på engelsk. Kan du ikke engelsk, så er der råd for det - vi oversætter gerne.


Diskussioner om fotografiet og dets indhold - om teknik og udtryk, skærper øjet, og du bliver en langt bedre kritiker - og fotograf.Jobmuligheder

Du kan blive fotograf af den gode slags, der både har forstand på lyssætning og lukketid, så du kan skabe nogle spændende billeder.


Du kan også lave fotoudstillinger og på den måde blive en fotokunstner.