Forvandl busturen fra træls til mindeværdig!

Forvandl busturen fra træls til mindeværdig!

Sådan bliver transporttiden til ren underholdning

Uanset om studierejsen er med bus 18 timer til Østrig eller I skal drøne de europæiske motorveje tynde på vej til Prag eller Paris, så er det hamrende irriterende at sidde stille i en bus. Både fordi rejsetiden kan være lang, når man bare glæder sig til at komme frem, men også fordi det kan være svært at sove eller slappe af i en proppet bus.

Men hey - I er sammen på vej på eventyr, så hvorfor ikke allerede i bussen skabe nogle mindeværdige øjeblikke og jage kedsomheden på flugt?

 

Højtlæsningshygge - noget man aldrig bliver for gammel til!

Mange husker, at nogle af de hyggeligste stunder i folkeskolens små klasser var ugerne op til jul: Klasselæreren tænder kalenderlyset, der er pebernødder, papir og tusser foran én, og så læser læreren op af alverdens juleeventyr. 

Dén magi kan nemt genskabes, også selvom I nu er voksne. Der er et helt særligt fællesskab, når alle sidder og lytter, mens man forestiller sig handlingen for sit indre blik og hvor man kan mærke, at alle er sammen om netop dette. Så hvorfor ikke lade et par gratis lydbøger køre over bussens anlæg, hvor alle bare har brug for at koble lidt fra.

Det gælder selvfølgelig om at finde en god fortælling, som vil gribe de flestes interesse, så tjek udvalget af gratis lydbøger i god tid inden turen. Kom gerne med et par forslag som I kan tage op til afstemning i bussen og download de forskellige muligheder - så koster det heller intet i dataforbrug.

Fede fællesaktiviteter til bussen

På vej på studieturen er der ofte en masse forberedelser, der skal gøres, inden I kommer frem. Det kan være, at der er oplæg, der skal planlægges eller I har en tradition, hvor I på én af aftenerne skal lave underholdning for hinanden. Udnyt derfor busturen til at dele jer ind i mindre arbejdsgrupper, hvor I kan forberede jeres oplæg om Sovjetunionens historie eller andre historiske emner med gratis lydbøger.

I kan også give jer i kast med sjove lege og konkurrencer, som hele bussen kan være med på. Udnyt muligheden af at bruge mikrofonen og lav bus-banko eller Jeopardy - gerne med jeres helt egne spørgsmål om klassen, underviserne eller noget helt tredje, som alle kan grine af. I kan også lave en podcast, hvor I interviewer hinanden eller laver jeres eget aktuelle satire-radioprogram à la Den Korte Radioavis - det giver et helt unikt minde, I kan grine over længe efter studieturen.