Fødevareinnovation og Sundhed

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Fødevareinnovation og Sundhed

En kokkeuddannelse med et naturvidenskabeligt pift, der blander kokken og videnskabsmanden sammen i den store gryde og frembringer et festligt sammensurium af kemi og gastronomi.


Lyder det som en spændende kombination, så er denne uddannelse lige noget for dig.


Fødevareinnovation og Sundhed (tidligere kendt som Gastronomi og Sundhed) er en lidt utraditionel uddannelse, der bryder med den gængse måde at tænke på når det gælder tilberedning af mad. Fødevareinnovation og sundhed er ikke en direkte kokke-uddannelse, men mere en teoretisk indgangsvinkel til faget gastronomi.


Tendensen til at en væsentlig del af de fødevarer, der indgår i vores daglige måltider, er af delvis forarbejdet kvalitet betyder at ernæringsindholdet er tilsvarende lavt. Det kan på længere sigt være en trussel mod ens helbred og sundhed, men med en uddannelsen Fødevareinnovation og sundhed i ryggen kan du rådgive om ulemperne og selv frembringe fornuftige alternativer.


Du lærer at bruge naturvidenskabelige fag som fysik og kemi til at forbedre tilberedningen af måltider og retter i den gode gastronomis tjeneste. Det kan lyde lidt koldt og klinisk at bruge discipliner som fysik og kemi, men disciplinerne kan bidrage med værdifuld inspiration og nyttige input til at skabe sunde og ernæringsrige måltider. Samtidigt bliver du i stand til virkelig at kæle for detaljer som madens duft, smag, udseende og de andre aspekter, der gør at oplevelsen ved et godt måltid går op i en højere enhed.


I løbet af uddannelsen vil du have mulighed for at tage på studierejser og ekskursioner til relevante institutioner eller virksomheder. Din jobprofil er rettet mod et konsulent funktion, hvor du rådgiver om gastronomi, sundhed, tilberedning, fødevaresikkerhed, produktudvikling og lign. Du har derfor gode muligheder for at finde et job, der stemmer overens med dine interesser og ambitioner.



Jobmuligheder

Med uddannelsen gastronomi og sundhed kan du arbejde med rådgivning om gastronomi og sundhed samt varetage opgaver i forbindelse med gastronomisk sundhedsfremme f.eks. i virksomheder og indenfor sundhedssektoren. Du kan arbejde med udvikling, ledelse og administration inden for nicheproduktion, fødevaresikkerhed og gastronomisk produktudvikling og sundhedsfremme i samfundet generelt. Uddannelsen retter sig endvidere mod produktudvikling af velsmagende, appetitlig convenience food i industrien, ligesom du kan arbejde med undervisning og forskning.



Ansøgningsfrister

Ansøgere med en bachelorgrad fra Det Biovidenskabelige Fakultet skal søge inden 1. juni for studiestart i september samme år.



Relaterede studenterjobs

Kok på en restaurant så du kan arbejde med nogle af de ting du lærer på uddannelsen.