Finsk - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Finsk

Nyder du at sidde i en sauna og springe ud i den kolde sne bagefter?


Vil du lære sproget fra Mumitroldenes land at kende endnu bedre?


Hvis du vil lære finsk så tager du en stor udfordring op, der begrænser dine jobmuligheder efterfølgende til noget med handel mellem Danmark og Finland eller Finland og verden eller som underviser i finsk. Men til gengæld har du gode jobmuligheder i Finland, da der er meget få der lærer sproget.


Kandidatuddannelsen i Finsk varer 2½ år og bygger videre på den viden og de kompetencer du opnåede på bacheloruddannelsen. Der er på Københavns Universitet 3 obligatoriske studielinjer du skal følge. Du skal for det første forbedre dine mundtlige færdigheder, dernæst vælge et specielt studieområde (eventuelt via et praktiskophold eller studieophold ved et udenlandsk universitet) og tilslut skrive dit speciale. Under de valgfrie fag kan du vælge at specialisere dig i Sprogvidenskab, Oversættelsesvidenskab eller Litteraturvidenskab. Når du er færdig med din uddannelsen har du forskellige ansættelsesmuligheder. Du kan først og fremmest arbejde med oversættelsesopgaver eller fungere som tolk for f.eks. embedsmænd eller forretningsforbindelser. Du kan samtidigt bruge din viden om finske samfundsforhold til at yde konsulentbistand til f.eks. erhvervslivet eller politiske institutioner.


Under kandidatuddannelsen kan du vælge at tage et studieophold i Finland.


Med kandidaten får du værktøjer til at lære og forstå den finske kultur, som trods værende en del af Skandinavien har en meget anderledes kultur.


Det kunne være et fornuftigt valg at kombinere det finske med russisk eller noget andet virksomhedsuddannelse, så du øger dine muligheder endnu mere for at kunne få job efterfølgende.


Jobmuligheder

Med uddannelsen i Finsk bliver du kvalificeret til at forske i finske forhold, men det mest oplagte er, at du kommer til at arbejde med oversættelse eller tolkning. Der er også erhvervsmuligheder inden for områder som undervisning, forskellige former for kulturformidling mellem Finland og Danmark, kommunikation og handel.