Filmskuespil

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Adgangskrav Uddannelsesinstitution
Hele Danmark Ingen SU eller løn Højskolekurser Ingen Nørgaards Højskole
By Hele Danmark
Offentlig støtte Ingen SU eller løn
Uddannelseskategori Højskolekurser
Adgangskrav Ingen
Uddannelsesinstitution Nørgaards Højskole
Filmskuespil

Filmskuespillerlinjen er et målrettet forløb, hvor man trænes i at agere foran et kamera jf. de principper som benyttes på Det Danske Filmskuespillerakademi og de offentlige skuespillerskolers efteruddannelse i filmskuespil. Samtidig kigges der på, hvordan branchen ser ud, og på hvordan man bedst kommer videre, hvis man gerne vil noget med sit skuespil.

Det at spille for kamera er en noget anderledes kunst end det at spille teater. På skærm og lærred skal publikum skal have ro til at indleve sig uden at tænke over, at det de betragter, er skuespillere, der spiller roller. Derfor handler det om at kunne kaste det selvbevidste væk og reagere umiddelbart og spontant i scenerne, samtidig med at man påtager sig en rolle og spiller skrevne replikker. Det er det, som gør skuespilleren i stand til at levere en stærk og overbevisende præstation, som kameraet får øje på.

Kurset er et decideret forløb, hvor man løbende trænes og lærer de nødvendige redskaber for at kunne begå sig foran et kamera. Vi har droppet fysisk træning, manuskriptanalyse, deciderede elevproduktioner, stunt og alt det andet omkringliggende til fordel for én bestemt ting; at gøre jer til så dygtige filmskuespillere som muligt i løbet af den tid, vi har jer til rådighed.

Jesper Trier Gissel arbejder med Harold Guskins måde at undervise på, hvis man kan kalde det en måde. Harold er nemlig ikke fortaler for at bruge bestemte metoder til at nå til et endeligt resultat, hvormed man bliver uddannet skuespiller. Harold Guskin har arbejdet med og trænet mange kendte skuespillere fra Hollywood i 70’erne og 80’erne, så som Michael J Fox, Demi Moore og Liam Neeson. Jesper har fået lov til at henvise de dygtigste elever til Harold Guskin, der bor i New York, så han kan arbejde videre med dem.


Jobmuligheder

Skuespiller