Få mere luft i den pressede økonomi

Få mere luft i den pressede økonomi

Der er simpelthen ingen vej udenom: Studerende har en presset økonomi, hvor der ikke er plads til alverdens udskejelser og mange uforudsete udgifter. Men hvorfor er det, at de har så stram en økonomi, og hvad kan man gøre ved det?

Jo først og fremmest er det ganske åbenlys, hvorfor studerende har en stram økonomi. Man har sat SU’en således, at man måske lige nøjagtigt kan betale sin bolig og mad, men derudover er der ikke plads til meget mere. I bedste fald kan man spare en smule sammen til studiebøger, men det er et faktum at de fleste enten får penge fra forældre, har et studiejob eller optager studielån.

Der er dog måder at spare penge på, så man kan få lidt ekstra luft i økonomien og gøre livet en smule sjovere. Det handler om at lave besparelser på udvalgte områder. Ofte vil man kunne spare en del mere end man tror, så det kan godt betale sig forsøge.

Vi har samlet nogle områder, hvor der kan være gode penge at spare, hvis man bare er en smule kreativ.

 

Spar på dine indkøb

Det her er en af de store syndere, for mange studerende handler hver dag, og det er noget, der kan komme til at koste penge på den lange bane. Supermarkeder er indrettet med det formål at lokke os til at købe mere end vi har brug for. Det er nøje gennemtænkt og man skal derfor være forsigtig.

Køb stort ind én gang om ugen, og sørg for at lave en omhyggelig indkøbsliste, så der ikke kommer unødige ting i kurven. Der kan være virkelig mange penge at spare på den måde, især hvis man går på tilbudsjagt.

 

Køb dine studiebøger brugt

Studiebøgerne er et evigt tilbagevendende mareridt for studerende, der hvert semester, skal punge adskillige tusinde kroner ud for nye bøger. Det kan du lave om på, hvis du sørger for at du så vidt muligt køber dine studiebøger brugt.

Der er jo mange, der hvert år stopper på studiet eller som ikke længere har brug for specifikke bøger, og som også godt selv kunne bruge lidt penge. Udnyt dette og køb deres brugte studiebøger. Der kan være virkelig mange penge at spare.

 

Vælg det rette bredbåndsabonnement

Når unge mennesker køber internet, så køber de ofte en forbindelse, der er alt for hurtigt i forhold til deres behov. Det kan være en dyr fornøjelse i længden, så hvorfor ikke sætte dig ned og blive helt sikker på, hvad du reelt set har brug for?

Find det bedste bredbånd til dine behov på tjekbredbaand.dk, hvor du nemt og hurtigt kan sammenligne de største og bedste udbydere i landet. Der er ingen grund til at betale i dyre domme, hvis du kan nøjes med mindre, især ikke når man er en fattig studerende, hvis økonomi er stram nok i forvejen.