Etnologi - Kandidatuddannelser

By Offentlig støtte Uddannelseskategori Varighed Adgangskrav Uddannelsesinstitution
København SU berettiget Kandidatuddannelser 2 år Bachelor Københavns Universitet
By København
Offentlig støtte SU berettiget
Uddannelseskategori Kandidatuddannelser
Varighed 2 år
Adgangskrav Bachelor
Uddannelsesinstitution Københavns Universitet
Etnologi

Vælger du at læse overbygningen på Etnologi, så vil du stifte bekendtskab med etnologisk kulturteori, etnologisk metode, kulturanalytiske fag og andre vigtige redskabsfag du kan bruge i din fremtidige forskning. En stor del af din aktive studietid er baseret på selvstændig læsning af artikler, bøger og kilder. Her er universitets bibliotek din bedste ven og en uvurderlig kilde af information. Du kommer desuden til at skrive en del projekter med din studiegruppe og senere på uddannelsen har du mulighed for at tage et udenlandsophold, enten på et universitet eller i praktik i en virksomhed.


Det anbefales at tage en del af uddannelsen på et andet universitet i udlandet, for eksempel i Østrig, Tyskland eller Norge. Det er desuden også en fordel at kende til en del sprog, såsom engelsk, tysk og evt. et nordisk sprog, da meget litteratur på området er på disse sprog.


Ud over den samfundsmæssige og kulturelle udvikling arbejdes der også med sundhedsmæssige emner, samt religion, politik og geografiske ændringer og påvirkningen af disse.


Meget af dette bliver forsket i af forskere der har valgt at studere Ph.D indenfor faget.


Nogle vælger også at blive ansat i virksomheder eller det offentlige, hvor de udarbejder undersøgelser, der viser hvilken relevans kulturforskellene og samfundsudviklingen har på befolkningens tendenser i forhold til at handle som de gør.


Kandidatuddannelsen har ca. 200 studerende om året og du lærer derfor hurtigt de andre på studiet at kende. Så hvis du elsker at færdes blandt mange nationaliteter og få nye bekendtskaber, så er etnologistudiet lige noget for dig.


Jobmuligheder

Som etnolog bliver du på én gang historisk og nutidigt orienteret kulturforsker. Du kan bl.a. blive ansat på forskningsinstitutioner, museer og lignende, og du bliver også kvalificeret til at arbejde med planlægning, kulturjournalistik, formidling samt konsulent- og analysearbejde inden for både offentlig og privat virksomhed.Relaterede studenterjobs

Der er mange der gerne vil arbejde på Nationalmuseet eller Frilandsmuseet, hvilket også er meget relevante arbejdspladser, som du efterfølgende måske kan drage stor nytte af at have arbejdet på.